Recensământ. Cum procedează chiriașii

În primele două săptămâni de recensământ al populației și locuințelor, peste 1,5 milioane de români au completat chestionarele de autorecenzare. Majoritatea sunt din București, Brașov și Botoșani.  

Ziua liberă, acordată după 7 zile

De regulă, în cazul locuințelor închiriate, chiriașul este cel care completează adresa și date despre locuința unde trăiește și nu proprietarul.

În cazul în care locuința nu este ocupată, practic, nu trăiește nimeni acolo, datele sunt trecute de proprietar. Aici, intră de exemplu, casele de vacanță, relatează Pro TV.

Cât despre ziua liberă, ea este acordată abia după 7 zile de la transmiterea chestionarului de recensământ și doar în cazul în care acesta este completat corect și validat in sistem. Rata de invalidare este de 10 la sută.

Chiriașul trebuie să declare locuința în care stă, nu proprietarul

Cele mai frecvente întrebări sunt legate de proprietățile pe care românii trebuie să șe menționeze. În cazul în care locuința este închiriată, atunci chiriașul este cel care oferă toate informațiile necare despre respectiva casă sau respectivul apartament. În situația în care locuința NU este ocupată, practic, nu trăiește nimeni acolo, datele sunt trecute de proprietar. Aici, de exemplu, intră casele de vacanță. Toate informațiile sunt confidențiale.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*