REZULTATELE FINALE ale examenului de bacalaureat: încă o medie de 10, obținută la Sibiu, după contestații | ACTUALIZARE

Alexandru Frăsie, absolvent al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, specializarea Științe ale naturii, a obținut media 10 la Bacalaureat în urma rezolvării contestațiilor, potrivit rezultatelor finale date publicității astăzi de Ministerul Educației Naționale. Frăsie obținuse inițial nota 10 la Matematică și la Informatică, însă „doar” 9,80 la Limba și literatura română.

Alexandru Frăsie / foto: Rareș Helici

În urma recorectării lucrării sale de la română, Alexandru Frăsie este notat cu 10 pe linie.

Medii de 10 la Bacalaureat în județul Sibiu au mai obținut Floarea Irina Linte, tot de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, și Cristina Hămbășan, care a terminat Liceul Teoretic “Gustav Gundisch” din Cisnădie.

Button Button

 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Rezultatele examenului de bacalaureat, după soluţionarea celor 42.215 contestaţii depuse de candidaţi la probele scrise, vor fi anunţate azi, rata de promovare la nivel național înainte de contestaţii fiind 71,4%.

În județul Sibiu au fost depuse 592 contestații, cea mai mare parte dintre acestea fiind la rezultatele de la proba de limba română (205).

Înainte de rezolvarea contestațiilor, potrivit rezultatelor afișate în 5 iulie, județul Sibiu are cea mai ridicată rată de promovare (83,73%). Județul nostru este urmat de Bacău (83,54%), Iaşi (82,91%) şi Cluj (82,75%). În București, au promovat 74,09% dintre candidați . Judeţele în care ratele de promovare au fost sub 55% sunt Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) şi Teleorman (53,95%).

Tinerii care nu au promovat examenul în prima sesiune sau nu s-au prezentat mai au o şansă la bacalaureatul din perioada 21-31 august.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*