S-a încheiat furnizarea recipientelor pentru deșeuri

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat recepția recipientelor pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile şi biodegradabile, precum şi a unităţilor de compostare individuală în toate localităţile din judeţul Sibiu, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ECO SIBIU”. Recepţia finală a avut loc în perioada 27-29 octombrie.

pubeleÎn total au fost livrate şi recepţionate 96.370 de recipiente pentru colectarea separată şi unităţi de compostare individuală. După recepţia finală, echipamentele constând în containere, pubele și unităţi de compostare individuală, vor fi transmise în administrarea fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, membre ADI ”ECO SIBIU”, în vederea folosirii în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu.”

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de astăzi este inclus un proiect de hotărâre prin care se dau în administrare localităţilor toate recipientele achiziţionate.

„Este un pas important în definitivarea celui mai mare proiect cu finanţare europeană derulat în judeţul Sibiu până acum, prin care localităţile vor administra recipientele achiziţionate. Ne dorim ca în scurt timp colectarea deşeurilor în judeţul Sibiu să se facă la standarde europene, să intrăm intr-o mult aşteptată normalitate în acest domeniu, pentru un mediu mai curat şi condiţii de viaţă mult mai bune”
(Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu)

Valoarea contractului este de aproape 17 milioane de lei plus TVA, iar livrarea a fost finalizată în 5 luni. Echipamentele sunt inscripţionate cu autocolante informative – cu imagini şi text – care explică codul culorilor pentru colectarea separată a deşeurilor, făcând astfel mai uşoară utilizarea lor:

  • albastru – pentru hârtie şi carton
  • galben – pentru plastic şi metal
  • verde – pentru sticlă
  • maro – pentru deşeuri biodegradabile
  • gri – pentru deşeuri amestecate (reziduale)

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu” este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin punearea în aplicare a acestui proiect se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor judeţului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*