Sala Transilvania va găzdui Olimpiada persoanelor cu dizabilități

Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, în parteneriat cu fundația Special Olympics din România, organizează miercuri, începând cu ora 9.00, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

Este vorba despre a IV-a ediție a Jocurilor Locale Special Olympics România, la care vor participa peste 120 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Le vor fi alături 25 de studenți voluntari ai Facultății de Științe de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Concurenții participă la probe de gimnastică – traseu aplicativ, iar la final toți concurenții vor primi tricouri, diplome și medalii.

Jocurile Locale Special Olympics România vor fi deschise de către directorul adjunct al DGASPC Sibiu, Codruța Codău, și directorul sportiv al Fundației Special Olympics din România, Viorel Mocanu.

Competițiile vor  începe cu o demostrație de fitness – SOFit , la care vor lua parte tineri cu dizabilități de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu. Demonstrația dorește să încurajeze persoanele cu dizabilități, dar și specialiștii să facă mișcare în fiecare zi, pentru o viață sănătoasă.

„Acest eveniment, aflat la a IV-a ediție, este așteptat cu nerăbdare, în fiecare an, de către persoanele cu dizabilități instituționalizate, dar și de cele aflate în familie și care beneficiază de serviciile centrelor de zi partenere. Deviza evenimentului, «Demnitate prin abilitate», unește suflete și crează punți între beneficiarii noștri, voluntari și public. Bucuria și distracția sunt ingredientele unei atmosfere reușite, iar eforturile pe care le fac persoanele cu dizabilități la probele sportive vor fi răsplătite cu aplauze, tricouri și medalii”, anunță Laura Camelia Vîlsan, directorul general al DGASPC Sibiu.

„La fiecare competiție pe care o organizăm, nu putem să nu ne oprim din ceea ce facem pentru a ne lua câteva momente în care să privim bucuria sportivilor noștri. Bucuria lor când fac sport, când sunt în centrul atenției și când primesc medalii este molipsitoare. Aceste momente ne motivează să continuăm să organizam evenimente an de an pentru acest grup de oameni, care nouă ne sunt modele de determinare și entuziasm!”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România, din 2003 și până în prezent, Special Olympics a ajutat peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*