Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu 2020 – eveniment de cinci stele

După aproape o jumătate de an de conviețuire cu pandemia, evenimente culturale precum Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu se mândresc cu recorduri proprii de proporții. Transferul comunicării cu participanții la Salon și cu membrii juriului în mediul online a avut un impact foarte mare și pozitiv. Având mai mult timp la dispoziție, autori din peste 60 de țări, de pe întregul mapamond au trimis spre jurizare peste 3000 de lucrări.

După 3 zile de dezbateri aprinse, juriul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu a desemnat câștigătorii ediției actuale. Evenimentul iubit de artiști fotografi din ȋntreaga lume, celebrează ȋn aceast an cea de-a 21-a ediție. Câștigând aprecieri superlative pentru organizarea acestui eveniment, de-a lungul anilor, Fotoclubul Orizont aduce și de această dată un produs cultural unic, apreciat de autoritățile internaționale din domeniu, dar și de cei care au avut ocazia să calce pragul expozițiilor anterioare.

Prestigiosul juriu internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 60 de ţări. Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 10 premii. Din juriu au făcut parte Csaba Balási (România) – M.FIAP, István Kerekes – (Ungaria) – E.FIAP diamond 3, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond – rezervă (Franţa) – artist independent.

La ediția din acest an, tradiționala secțiune „Open Color“ este însoțită de secțiunile „Open Monochrome“ și „Nature“, care oferă participanților oportunitatea de a renunța la culoare, ori de a fotografia elemente naturale cum sunt peisajele, fauna și plantele.

Ediția din acest an își deschide porțile duminică, 4 octombrie, de la ora 12, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei municipiului Sibiu, unde va avea loc vernisajul ediției a 21-a a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, dar și premierea câștigătorilor ediției din acest an. Vizitatorii pot admira, până în 18 octombrie, lucrările selectate de la artiști fotografi din 60 de țări, de pe întregul mapamond. Salonul poate fi vizitat în mod gratuit, în timpul programului prevăzut de Centrul de Informare Turistică, de luni până vineri între orele 9-17, iar sâmbăta şi duminica între orele 9-13.

„Ne bucurăm că și în acest an am reușit să aducem iubitorilor de fotografie o colecție remarcabilă cu cele mai bune lucrări primite în cadrul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu. Expoziția se constituie într-o compoziție amplă de stări și povești vizuale, cu ingrediente ce stârnesc pofta de a trăi. Ceea ce veți face, de fapt, vizitând Salonul, este să începeți o călătorie pe care o veți continua cu sufletul și mintea dumneavoastră, un drum fără sistem de navigare, în care orice deviere de la traseu poate completa spectacolul vizual de față”, au declarat organizatorii.

Organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, evenimentul este finanţat de Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, sub patronajul celor mai reputate organizații: Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Images Sans Frontiere (ISF), Global Photographic Union (GPU), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*