Salvamontiștii, polițiștii și jandarmii sibieni, instruiți de pompierii militari în acordarea primului ajutor

Pompierii formatori din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență al ISU Sibiu, au desfășurat în perioada 3 – 9 Septembrie, prima sesiune de instruire în acordarea primului ajutor de bază pentru salvamontiști, polițiști și jandarmi.

De multe ori se întâmplă ca polițiștii, jandarmii sau salvamontiștii, să fie cei care ajung primii la locul unei intervenții, astfel este important să poată și ei, să acorde primul ajutor de bază, până sosește un echipaj medical. Chiar și câteva clipe pot face diferența dintre viață și moarte, dintre o recuperare completă sau parțială!
Ministerul Afacerilor Interne a început în acest sens, un program național de pregătire al personalului propriu, astfel încât orice angajat operativ al MAI să știe să acorde primul ajutor, atunci când situația o cere.

”Pe lângă misiunile specifice, indiferent că suntem pompieri, polițiști sau jandarmi, ne leagă o misiune zilnică: siguranța vieții oamenilor!

Scopul nostru, al pompierilor este de a salva viața și bunurile cetățenilor, atunci când acestea sunt în pericol. Uneori sunt amenințate de foc, alteori de apă, sau de alți factori ce pot fi fatali. Atunci când starea de sănătate, sau chiar viața unui om este în pericol, tot noi, pompierii avem misiunea de a oferi și primul ajutor calificat, până când o victimă ajunge pe mâinile medicilor.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*