Săptămâna Europeană a Mobilității la Sibiu. Concurs pe bicicletă sau trotinetă

În perioada 16-23 septembrie, municipiul Sibiu participă la Săptămâna Europeană a Mobilității.

Sibiul se alătură astfel unei inițiative a Comisiei Europene la care s-au înscris deja peste 2.500 de orașe din întreaga Europă. Tema de anul acesta este „Mix and Move”, încurajând cetățenii să utilizeze mijloacele de transport care nu poluează mediul.

foto: Dragoș Dumitru

Una dintre activitățile organizate de Primăria Sibiu pentru a marca evenimentul este un concurs cu premii pentru sibienii care utilizează bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport. Acesta se va desfășura până pe 22 septembrie și va fi dotat cu premii oferite de firma Decathlon, partenerul municipalității în această inițiativă.

CUM PUTEȚI PARTICIPA

Luați bicicleta sau trotineta pentru o plimbare prin Sibiu; nu uitați telefonul sau aparatul de fotografiat. Atingeți cel puțin cinci obiective din următoarele opt locații stabilite: biserica fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucției), Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Vă reamintim că Zoo Sibiu și Muzeul Astra oferă gratuitate la intrare celor care vin pe bicicletă sau trotinetă până acolo. De asemenea, puteți face o pauză la Teatrul Gong, pentru că sâmbătă, de la ora 11, sunteți invitați la un spectacol cu intrarea gratuită dacă ajungeți pe bicicletă. În fiecare locație faceți o fotografie cu dumneavoastră alături de bicicletă sau trotinetă; postați fotografiile pe pagina dumneavoastră de Facebook până în 22 septembrie, drept postări publice, fără setări de confidențialitate; nu uitați să puneți un hashtag: #Sibiuziuafaramasini sau #Sibiumobilityweek.

CUM SE DECIDE CÂȘTIGĂTORUL

Echipa Primăriei Sibiu va contoriza toate fotografiile postate, urmărind hashtag-urile. Vor intra în extragere doar cei care au atins cinci din cele opt locații indicate. În data de 27 septembrie, de la ora 11, va avea loc extragerea, printr-un mecanism de selecție aleatorie cu ajutorul site-ului miniwebtool.com. Pentru transparență, această extragere va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu. Primii patru extrași vor primi cadou câte o bicicletă din partea firmei Decathlon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*