Șase zile pline de beach volleyball în Piața Mică

„Sibiu Sands” aduce 50 de echipe de sportivi amatori și profesioniști în Piața Mică din Sibiu, la cea de-a cincea ediție a turneului.

Competiția începe astăzi, cu primele meciuri la categoriile Mixt Amatori și Feminin Amatori, urmând ca programul să se desfășoare zilnic, până duminică, 2 iulie. Primul turneu de beach volleyball organizat vreodată în centrul istoric al unui oraș din România, „Sibiu Sands” este acreditat de către Federația Română de Volei, competiția fiind inclusă în calendarul competițional național.

„Sibiu Sands”, primul turneu de beach volleyball organizat vreodată pe un teren amenajat de la zero, într-o zonă istorică, în România, este considerat pentru a treia oară consecutiv turneu de categoria A.

Programul competiției

Echipele înscrise la cea de-a cincea ediție a turneului „Sibiu Sands” vor juca după regulile Federației Internaționale de Volei, într-un sistem eliminatoriu. Competiția debutează astăzi, începând cu ora 8:30, primele echipe care se vor duela pe nisipul din Piața Mică fiind înscrise la categoriile Mixt Amatori și Femini Amatori. Miercuri, în cea de-a doua zi a turneului, vor continua partidele de la aceleași categorii, urmând ca joi, 28 iunie, să se desfășoare pe parcursul întregii zile confruntările din cadrul categoriei Open Masculin. Sportivii înscriși la Open Masculin vor intra pe teren și joi, între orele 8:30 – 14:30, iar în cea de-a doua parte a zilei vor avea loc meciurile categoriei Open Feminin. Competiția continuă sâmbătă cu meciuri la categoriile Open masculin, Mixt Amatori și Feminin Amatori, ediția din acest an urmând să se încheie duminică, 2 iulie, când cele patru echipe rămase la fiecare categorie vor disputa finala mare și finala mică.

Terenul din Piața Mică, amenajat de la zero

Terenul din Piața Mică, pe care se vor duela cele 50 de echipe participante la „Sibiu Sands”, a fost amenajat de la zero, respectând în totalitate specificațiile Federației Internaționale de Volei. Trei zile, 230 de metri cubi de nisip, 4 metri cubi de lemn și trei utilaje de mare tonaj au fost necesare pentru amenajarea terenului la standarde olimpice, folosindu-se instrumente profesionale de joc (mingi, fileu, benzi delimitare, etc). Pentru confortul spectactorilor, a fost amenajată o tribună de 400 de locuri și a fost construită o instalație de nocturnă pentru meciurile care se vor juca la lăsarea întunericului.

Premii de 3.000 de euro

Anul acesta, organizatorii vor premia cu o sumă totală de 3.000 de euro echipele care se vor clasa pe podium la cele patru categorii ale turneului: Open Masculin, Open Feminin, Mixt Amatori și Amatori Feminin.

„Sibiu Sands” este acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Sport, organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects. Parteneri principali: UNIMAT – material de construcții și Ciuc Radler. Partener de eveniment: Ballan Sportswear. Eveniment realizat cu sprijinul Federației Române de Volei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*