Scandal între dascăli! Directorul Casei Corpului Didactic Sibiu, bănuit că ocupă ilegal funcția

Actualul director de la Casa Corpului Didactic din Sibiu este acuzat că a reușit să ocupe această funcție în mod fraudulos. Dacă se va dovedi că a comis un fals în declarații, Marius Câmpean își va pierde funcția și nici pe viitor nu va mai putea face parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional. Nu este exclus să intre și Parchetul pe fir, pentru fals în declarații.

marius campeanLegislația în vigoare impune anumite condiții unei persoane care aspiră la o funcție de conducere în cadrul Ministerului Educației. O condiție obligatorie este ca respectiva persoană să fie înscrisă în Corpul Național de Experți în Management Educațional. Or, astfel de expert pot deveni doar cadrele titulare în învățământ. Surse din cadrul CCD Sibiu afirmă că directorul Marius Câmpean nu era titular în momentul în care a solicitat înscrierea în Registrul Experților. Completarea formularului on-line de înscriere a avu loc în perioada 6-12 august 2012. Practic, aceste formulare nu pot fi completate decât dacă sunt bifate toate căsuțele obligatorii. În situația în care aplicantul nu corespunde cerințelor și nu bifează căsuța în care se arată că este titular, aplicația nu îi permite să urmeze următorii pași și, în consecință, aplicația nu mai este înregistrată.

Profesor documentarist la grădinița condusă de soție

marius campean si sotiaÎn cazul de față, Marius Câmpean a pretins că este titular la grădinița „Bucuria Copiilor” din Mediaș cu aproape 20 de zile înainte de a deveni de fapt. Premoniția directorului era ușor de intuit. Câmpean știa deja că va fi titular la unitatea de învățământ pentru simplul motiv că directorul grădiniței este tocmai actuala sa soție – Izabella Peter. Chiar și postul pe care a devenit titular și pentru care a semnat contractul de muncă este unul insolit: iubitul directoarei a fost încadrat ca profesor documentarist la grădiniță. De altfel, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Sibiu nu a putut infirma faptul că acesta este singurul profesor documentarist de la toate grădinițele din județ.

Ferm pe poziție

Poziția directorului Marius Câmpean este ezitantă. În cele din urmă, contactat de Mesagerul de Sibiu, s-a hotărât să susțină că este în perfectă legalitate. „Documentația privitoare la selecție a fost depusă la IȘJ. O comisie a analizat dosarul și a avizat candidatura. Este responsabilitatea lor, însă eu eram titular la data întocmirii dosarului”, ne-a spus directorul Câmpean.                                                                                                                                                                                        Își riscă fotoliul de director

Conducerea IȘJ Sibiu a refuzat, în repetate rânduri, să discute situația directorului de la Casa Corpului Didactic Sibiu. „Am sesizat Ministerul Educației și am propus retragerea calității de expert în management educațional al domnului profesor Câmpean, pentru declarație neconformă cu realitatea. Acesta a aplicat online și a menționat intenționat  și nereal că ar fi fost titular. Metodologia prevede clar că, în caz de incompatibilitate, persoana în cauză este exclusă din rândul experților, fără drept de reînscriere”, susține conducerea IȘJ Sibiu. Automat, această incompatibilitate îi interzice profesorului Câmpean să mai ocupe postul de director la Casa Corpului Didactic.

Marius CÂMPEAN | director

„Documentația privitoare la selecție a fost depusă la IȘJ. O comisie a analizat dosarul și a avizat candidatura. Este responsabilitatea lor, însă eu eram titular la data întocmirii dosarului.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*