Școală pentru copiii ucraineni din Mediaș! Este nevoie de ajutorul oamenilor de bine.

De ziua ei, o ucraineancă din Harkov, stabilită în Mediaș, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea unei școli pentru copiii din Ucraina refugiați în Mediaș. Julia Batioha este manager administrativ la Sometra SA și de când a izbucnit războiul în țara natală a făcut eforturi supraomenești pentru a-și aduce cât mai mulți copatrioți în Mediaș, în siguranță, și pentru a-i ajuta să se decurce aici.

De ziua ei, Julia Batioha și-a exprimat public cea mai mare dorință a sa: o școală unde copiii care au ajuns în Mediaș după ce au fugit din calea războiului din Ucraina  să aibă unde învăța. ”După ce am văzut amândouă, școala și facultatea mea în ruine, distruse de bombele rusești, am realizat că școala nu este doar un loc unde însușești cunoștinte teoretice și îți pierzi zilele, este locul unde îți creezi amintiri, unde îți găsești prieteni pe viață!

Cu atât mai tare mă doare sufletul să-i vad pe copiii noștri dezrădăcinați, cu tații lor rămași în Ucraina, cu prietenii lor împrăștiați prin toată Europa, puși în mediul unde nu-i ințelege nimeni!

Cât de important este să le oferim un an de tranzitie: cursuri de limba româna de calitate și programul pentru vârsta lor în limba pe care o înțeleg!”, scrie Batioha pe contul ei de Facebook.

Donații

Având această motivație, Iulia Batioha a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru amenajarea unor săli de curs cu toate dotările necesare, pentru ca micii refugiați să poată continua să învețe.

”Așa că anul acesta, în loc de felicitări, îmi doresc să ajutăm copiii din Ucraina, care au ajuns la Mediaș, să facă cel mai normal și obișnuit lucru: să-și continue școala.

Știți cât de greu este să creezi o școală de la 0, neavând cărți, neavând mobllier, neavând electronice, neavând materiale educaționale, neavând spațiu, neavând profesori plătiți din partea statului?

Fiecare ajutor, cat de mic conteaza! ”, continuă Iulia Batioha

Tot ea explică faptul că este în plin proces de înființare a unei asociații care are drept scop tocmai amenajarea unor spații de studii pentru copiii unraineni din Mediaș, însă, pentru această, este nevoie de ajutorul oamenilor de bine.

În acest sens se pot face donații în contul:

RO04BTRLRONCRT0P91756901

IULIIA BATOKHA

BANCA TRANSILVANIA MEDIAS

Details: ajutor copii Ucraina

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*