Școlile din Șura Mică și Scoreiu trec în scenariul roșu

Din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, a modificării ratei de incidență pe localitate sau a cazurilor de izolare în urma contactului direct cu unele persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 85 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Șura Mică și Scoreiu trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală,  29 elevi din clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale Șura Mică învățând în sistem on-line. Ei se adaugă celor  107 elevi din clasele V-VII ai Școlii Gimnaziale Șura Mică și Școlii Gimnaziale Scoreiu care învățau în sistem online din 08.02.2021.

Orele se desfășoară în sistem online și la:

– clasa a I –a C de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu – elev confirmat pozitiv (25 elevi vor învăță în sistem online);

– clasa a XI-a F învățământ profesional de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu – elev confirmat pozitiv (16 elevi vor învăță în sistem online);

– clasa a III-a B de la Școala Gimnazială ”Ion Pop Reteganul” Orlat – elev confirmat pozitiv (15 elevi vor învăță în sistem online);

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 5 cadre didactice (4 au desfășurat ore față în față) și 13 elevi (8 elevi au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

În total, azi 18 252 preșcolari și elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*