Se extind aducțiunile de apă potabilă în mai multe localități

În data de  7 martie 2023 a fost semnat contractul de lucrări  “CL 8 – Aducțiuni Rosia, Șura Mare, Șelimbăr, Aducțiune și GA Șura Mică” din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov în perioada 2014 – 2020 derulat prin Programul Operațional Infrastructura Mare POIM 2014-2020.

Contractul de lucrări “CL 8 – Aducțiuni Rosia, Șura Mare, Șelimbăr, Aducțiune și GA Șura Mică” semnat între Apă Canal Sibiu S.A. în calitate de beneficiar și Asocierea AQUA SERV SRL-AQUA PROCIV PROIECT SRL, prin lider de asociere AQUA SERV SRL, în calitate de antreprenor, are o valoare de 45.994.429,93 lei (fără TVA) si o durată de execuție de 30 luni (din care 6 luni pentru proiectare) de la data emiterii Ordinului Administrativ de începere.

Obiectul contractului  îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a aducțiunilor de apă potabilă pentru localitățile Șura Mică, Dobârca, Șura Mare, Slimnic, Ruși, Roșia, Nou, Daia, Cașolț, Șelimbăr, Bungard, precum și construirea unor rezervoare de înmagazinare apă potabilă la Dobârca, Șura Mare, Șura Mică, Bungard și Daia.

Același contract prevede realizarea unei aducțiuni de apă potabilă din rețeaua municipiului Sibiu spre localitatea Șelimbăr și Bungard (noua) cu o lungime de 11.500 m. Aceasta va fi deservită de o stație de pompare în localitatea Bungard și un rezervor de înmagazinare apă potabilă în localitatea Bungard (nou) – Vu=200 m3, (2 x 100 m3).  În zona Sibiu Nord – Vest va fi realizată aducțiunea pentru rezervorul din localitatea Șura Mică (nouă) cu o conductă de legătură între aducțiunea existentă Apa Secașelor și  rezervorul de înmagazinare propus pentru localitatea Șura Mica, cu o lungime de 2.581 m. O altă aducțiune va conecta rezervorul pentru Șura Mică și rețeaua existentă din Șura Mică cu conectare la căminele de vane exitente – 2892 ml.

Modernizarea rețelei de apă din localitatea Dobârca prevede finalizarea unei aducțiuni la rezervorul propus, cu o lungime de  4.065 m, o stație de pompare, un rezervor de înmagazinare în localitatea Șura Mică (nou); Vu=700 m3, (2 x 350 m3) precum și un al doilea rezervor de  înmagazinare în localitatea Dobârca (nou) Vu=200 m3(2 x 100 m3).

În zona Șura Mare – Slimnic vor fi proiectate și realizate aducțiunea de apă Viile Sibiului, cu rezervoare noi în Șura Mare (L = 6.189 m),  Șura Mare – Rusi ( L = 12.122 m) și un rezervor de înmagazinare în localitatea Șura Mare (nou); Vu=800 m3 (2 x 400 m3).

O ultimă aducțiune de apă potabilă din rețeaua municipiului Sibiu către comuna Roșia va avea o lungime de 16.200 de metri și va presupune si constructia unui rezervor de înmagazinare în localitatea Daia Noua (nou); Vu=300 m3 (2 x 150 m3) și două stații de dezinfecție cu hipoclorit de sodiu pentru rezervoarele de înmagazinare existente în localitățile Nou și Rosia.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*