Se reiau concertele de orgă în Biserica Evanghelică din Piața Huet

Parohia Evanghelică C.A. Sibiu continuă și anul acesta tradiția concertelor de orgă din biserica din Piața Huet, în cadrul proiectului „Muzică în Catedrala Luterană”, cu o serie de 65 de evenimente.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu
Din luna mai și până în decembrie vor avea loc o serie de 65 de concerte, în fiecare vineri de la ora 12.00 și sâmbătă de la ora 19.00. În Biserica Sf. Maria din Piaţa Huet sunt funcționale 4 orgi mici poziționate în locații diferite și orga mare, care va acompania o parte dintre concertele acestui proiect.
Printre artiștii și corurile invitate care au confirmat deja participarea se numără: Brita Leutert, Jurg Leutert, Elena Borz, Paul Cristian Alexandru, Sandor Medve, Istvan Potyo, Iuliana Cotîrlea, Gabriel Silișteanu, Josef Miltschitzky, Harmonika Ensamble din Taiwan, Jean-Christophe Geiser, Joakim Olsson Kruse, Balazs Szabo, Corul de copii și tineri din Frankfurt sub conducerea Stefan Herdt, Trio Barroco Del Plata – Argentina, format din Gaston Geronimo, Sylvia Leidemann și Nubia Bado, Maximilian Braisch, Geanina Sălăgean, Flauto Dolce, Hans Bruno Roth, Chor aus Hessen sub cconducerea Jurgen Blume, Noemi Miklos, Stefan Barcsay, Ruth Forsbach, Corul Musikverein Lenzburg sub conducerea Beat Walti, Iulia Reitu, Diana Cristea, Cosmina Barna, Vlad Năstase, Erich Turk, Gabriela Schlandt, Steffan Schlandt și mulți alții.
O parte din programul muzical va fi format din piese recuperate din arhiva Episcopiei Bisericii Evanghelice. Repertoriul fiecărui concert va include atât piese de muzică săsească veche, cât și piese din repertoriul clasic de muzică de cameră.
Prețul unui bilet pentru concertele de sâmbăta este de 20 lei pentru adulți, copiii sub 12 ani beneficiind de acces gratuit. La concertele de vinerea, accesul publicului este liber.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*