Seară de colinde tradiționale la Porumbacu de Jos

Duminică, 18 decembrie locuitorii din Porumbacu de Jos vor avea parte de o seară tradițională cu obiceiuri, tradiții și colinde strămoșești.

„Vă e dor de mirosul de cozonac din casa bunicii, de colinde sau de obiceiurile și tradițiile de sărbători?

Duminică, 18 decembrie 2022, începând cu ora 17:00, cetele de colindători din toate satele aparținătoare comunei noastre, ne vor oferi momente speciale, la Căminul Cultural din Porumbacu de Jos.
Pentru că bucuria colindatului nu a dispărut și nu va dispărea niciodată, aceștia vor aduce în scenă colinde tradiționale dar și nelipsitele obiceiuri de iarnă.

Din fericire, la noi tradițiile sunt încă vii. Sunt practicate, în special de copii şi tineri, dar sunt unanim apreciate de localnicii de toate vârstele și de turiștii care ne vizitează în număr tot mai mare. Să nu uităm că e de datoria noastră să împărtășim mai departe și anul acesta câte puțin din bucuria Nașterii Domnului.

Așadar, dragi porumbăceni, pregătiți-vă să primiți frumusețea colindelor și a datinilor vechi în sufletele voastre și alăturați-vă fără sfială spectacolului, cu un program propriu de colinde. Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, e mai bogată cu fiecare om care ni se alătură.

Pe 18 decembrie, haideți să ne bucurăm împreună de vestea Nașterii Domnului!

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Porumbacu de Jos, în colaborare cu Școala Gimnazială și cu bisericile de pe raza comunei” au transmis reprezentanții Primăriei Porumbacu de Jos.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*