Sebastian Dotcoș a demisionat din funcția de administrator public al județului Sibiu; ar putea fi noul prefect

Administratorul public al judeţului Sibiu, Sebastian Dotcoş, a demisionat din funcţie ieri, potrivit Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

„Vă comunicăm faptul că, începând de vineri, 22 noiembrie 2019, domnul Sebastian Dotcoş a renunţat la funcţia de administrator public al judeţului Sibiu, funcţie pe care a ocupat-o prin concurs”, a comunicat CJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, instituţia va decide dacă va scoate acest post la concurs, până la finalul mandatului (iunie 2020), având în vedere că această funcţie contractuală este pe perioadă determinată, adică pe perioada mandatului preşedintelui CJ Sibiu.

Surse din rândul PNL Sibiu afirmă că Dotcoș urmează să preia funcția de prefect al județului Sibiu, în condițiile în care premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că după alegerile prezidențiale vor fi schimbați toți prefecții. Potrivit acelorași surse, pe lista celor luați în calcul pentru Prefectură se mai află fostul prefect Cristian Roman, actualmente director al Spitalului de Pneumoftiziologie, și avocatul Marin Crăciun, fost subprefect în perioada 2005-2009.

„Acum i-am lăsat pe prefecţi să organizeze alegerile, că dacă ne apucam să schimbăm prefecţii, imediat ne-ar fi acuzat (…). Îi batem cu prefecţii lor şi îi batem de le sună apa în cap cu prefecţii lor”, a spus Orban.

„Pe de altă parte, prefectul e reprezentantul guvernului în fiecare judeţ, nu putem accepta să lucrăm cu cei pe care i-a pus Dăncilă sau mai ştiu eu ce pesedist (…). Ei, dacă ar fi avut demnitate, ar fi venit şi şi-ar fi scris demisia, pentru că aşa procedează normal un om care înţelege că el este pe sens invers, că nu poate să reprezinte guvernul PNL şi al opoziţiei în judeţ. (…) Încă mai au timp să-şi scrie demisiile după alegeri, dacă nu şi le scriu, cu siguranţă vom înlocui toţi prefecţii şi toţi subprefecţii, nu există niciun fel de dubiu în privinţa asta”, a adăugat premierul.

El a anunţat că vor avea loc schimbări şi la conducerile instituţiilor din judeţe, dar a subliniat că toate funcţiile trebuie să fie ocupate de oameni competenţi, în mod transparent. „În privinţa celorlalte instituţii care funcţionează la nivel judeţean, v-o spun foarte clar, ‘depesedizarea’ e necesară, dar pe de altă parte, înlocuirea lor nu trebuie să se facă pe alte criterii decât de profesionalism, de corectitudine, de ocupare a poziţiilor publice ca urmare a unor concursuri drepte, transparente, care să permită ca în funcţiile de conducere să ajungă cei mai buni oameni”, a precizat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*