Senatorul sibian, Claudiu Mureșan, revine în atenția Guvernului în legătură cu rezolvarea stării deplorabile în care se află ambulanțele din parcul auto SAJ Sibiu (CP)

Senatorul sibian, Claudiu Mureșan, a făcut o nouă interpelare la Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, privind autospecialele din parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu.

Uzate fizic și moral, de-a dreptul periculoase, ambulanțele nu-i pot ajuta prea mult pe cei de la SAJ să ofere îngrijiri medicale adecvate pacienților.

„Am fost în repetate rânduri la stația de ambulanță din Sibiu, am văzut cu ochii mei cum ambulanțele fostei capitale europene a culturii sunt mâncate de rugină, cu mulți martori din bord aprinși și cu peste 640.000 de kilometri. Asta, în condițiile în care, în general, o ambulanță poate circula între 100.000 și 300.000.

Siguranța pacienților și a personalului medical sunt puse în pericol.

Încă de la începutul mandatului mi-am îndreptat atenția către această problemă, în încercarea de a găsi soluții. Am depus amendamente la bugetul național, prin care am solicitat achiziționarea unor ambulanțe noi, care au fost, însă, respinse din considerente politice.

Trebuie să înțelegem că siguranța pacienților și a personalului medical nu are culoare politică.

Voi continua să depun toate eforturile pentru ca cetățenii județului Sibiu să beneficieze de servicii medicale adecvate, iar personalul medical să aibă condițiile necesare pentru a-și îndeplinii sarcinile la nivel optim.

Ambulanțele reprezintă un element crucial al sistemului de sănătate și nu avem voie să trecem cu vederea acest aspect.

Nu putem să ne permitem să așteptăm până când se mai întâmplă o tragedie ca să luăm măsuri.”, comunică senatorul sibian, Claudiu Mureșan, pe pagina sa de facebook.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*