Sibienii, pregătiți pentru dezastru

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) organizează, în acest weekend, la Sibiu şi Mediaş, cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim-ajutor în situaţii de urgenţă, în cadrul Caravanei „Fii pregătit!”.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, respectiv cutremure, inundaţii şi incendii, precum şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Centrul mobil va fi amplasat, sâmbătă, în parcarea Shopping City Sibiu şi duminică în Piaţa Corneliu Coposu din municipiul Mediaş şi are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane, fiind dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim-ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor. Activităţile de la Sibiu şi Mediaş se vor desfăşura între orele 10,00 şi 18,00.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Acesta este al treilea an când Caravana „Fii pregătit!” oferă cursuri de instruire a populaţiei. „În primii doi ani de la lansare, Caravana a parcurs peste 35.000 de kilometri şi a ajuns în 77 de localităţi. Mai mult de 200 de voluntari, paramedici şi formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 20.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.000 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 100.000 de persoane, care sunt acum informate şi ştiu să reacţioneze mai bine în faţa unei situaţii de urgenţă”, se arată în comunicatul ISU Sibiu.

Caravana ‘Fii pregătit!’ este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*