Sibienii de la FC Hermannstadt vor promovarea în Liga a III-a

Antrenorul echipei de fotbal FC Hermannstadt Sibiu, Jan Gavrilă, a anunțat că obiectivul său este promovarea în Divizia C. În acest moment, echipa sibiană este liderul Ligii a IV-a.

gabi bara colajFC Hermannstadt a reluat pregătirile. Conducerea și antrenorul Jan Gavrilă au stabilit programul pentru perioada de pregătire a echipei. Meciurile echipei vor avea loc pe Stadionul Municipal. Lotul s-a reunit pe 13 ianuarie, urmând ca astăzi jucătorii să efectueze vizita medicală. Cantonamentul de iarnă va avea loc în perioada 4-14 februarie, iar lotul va fi de aproximativ 30 de jucători. Până la plecarea în cantonament, echipa se va pregăti în Sibiu.

Zece amicale

S-au stabilit datele pentru zece jocuri de pregătire, primul având loc la Râmnicu Vâlcea, în 27 ianuarie, în compania echipei de ligă secundă CSM Râmnicu Vâlcea. Echipa FC Hermannstadt are în componenţă tinere speranţe, dar şi jucători cu experienţă în eşalonul superior al fotbalului românesc. Pentru a întări echipa, clubul sibian încearcă să-l transfere pe Daniel Tătar, un jucător cu experiență. Mijlocașul de 28 de ani a evoluat în peste 50 de meciuri în Liga I, aproximativ 120 de meciuri în Liga a II-a și mai mult de 50 de meciuri în Liga a III-a. Prezența lui Tătar în cadrul echipei va constitui un exemplu pentru mai tinerii jucători și, totodată, va fi de un real folos în parcursul către promovare, susțin reprezentanții echipei.

Colaborarea dă roade

Este deja cunoscută buna colaborare și parteneriatul dintre FC Hermannstadt și ‪AS FC Interstar Sibiu. Practic, cele două cluburi au pornit parteneriatul din dorința de a oferi sibienilor fotbalul pe care îl așteaptă de mult timp. După cei nouă tineri fotbaliști proveniți de la Interstar, cu care FC Hermannstadt a încheiat contracte, aceștia devenind primii jucători cu acte ai clubului, urmează ca, în aceste zile, alți trei fotbaliști să semneze cu echipa sibiană. Este vorba de Avram Radu, Rodean Cosmin și Drăgușin Paul Cristian, toți trei născuți în 1998 și crescuți de Interstar. De asemenea, zilele trecute s-au alăturat echipei încă doi tineri jucători: ‪‎Bigu Alexandru (16 ani) – junior venit de la Măgura Cisnădie – și ‪Vlaic Daniel (19 ani) de la Spicul Șeica Mare. Totodată, ‎Coconu Alin și ‎Bigu Lucian sunt refăcuți și vor începe pregătirea. În paralel, FC Hermannstadt a finalizat transferul lui Băra Gabriel de la Cisnădie. Fundașul central are o experiență bogată, care va da siguranță în apărare echipei. Băra a evoluat în peste 200 de meciuri în Liga a III-a și în peste 30 de meciuri în Liga a II-a la Athletic Sibiu, Măgura Cisnădie și Voința Sibiu.

Întrecere de minifotbal

În 23 ianuarie începe Campionatul de Minifotbal „Luceafărul Sibiu 2015 – 2016“ – Divizia A. „Vă așteptăm în număr cât mai mare la meciurile pe care le vom disputa la Baza Sportivă Luceafărul. FC Hermannstadt se afla pe locul 2 în clasament, având același punctaj cu ocupanta locului 1. Împreună vom câștiga campionatul!“, este mesajul celor care se ocupă de echipa de minifotbal.

Jan Gavrilă l antrenor

„Obiectivul este destul de clar: promovarea în Divizia C. Avem un nucleu de jucători foarte tineri și cu perspective bune în fotbal, iar împreună cu jucătorii mai experimentați sperăm să formăm o echipă redutabilă.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*