Sibiu – Boița, singurul tronson de autostradă care va fi inaugurat în acest an (VIDEO)

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, au postat un mesaj pe pagina de socializare, în care spun că tronsonul Sibiu Boița de pe autostrada Sibiu Pitești va fi singura porțiune de autostradă care va fi inaugurată în acest an.

„Sibiu-Boița probabil va fi deschisă în decembrie. Șoferii mai au câteva luni de așteptare ca să scape de blocajele din zona Tălmaciu-Șelimbăr.

Deși termenul contractual de finalizare este aprilie 2023, adică 3 ani de la ordinul de începere aferent lucrărilor emis în 30.03.2020, cei de la Porr au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80% și au toate șansele să inaugureze lotul în decembrie.

Ba mai mult, dacă accelerează în perioada de toamnă, pot fi gata cu deschiderea la sfârșit de noiembrie, însă probabil își vor calcula pașii pentru decembrie, înainte de închiderea sezonului, la adăpostul termenului-limită din contract.

Cei 13,17 km dintre Sibiu (Șelimbăr) și Boița sunt singurii kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic în acest an. Alături de ei, pe 21 aprilie și 28 iulie, s-au inaugurat cei aproape 40 de kilometri de pe DEx12 Balș-Slatina, primele loturi de drum expres veritabil din România. Atât pentru 2022” au transmis reprezentanții Asociației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*