Sibiul a ajuns la o capacitate totală de 371 locuri pentru pacienţii COVID-19

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu a devenit unitate medicală de suport COVID-19, cu o capacitate de 11 paturi.

În cadrul spitalului la acest moment s-au organizat circuitele aferente unui număr de 11 locuri, dintre care 5 sunt locuri ATI, iar 6 locuri sunt pentru pacienţii cu forme medii de infecţie. Un număr de 24 de persoane din rândul personalului medico-sanitar va deservi cei 11 pacienţi.

„Aşa cum am spus în repetate rânduri, autorităţile caută în mod permanent soluţii pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în special a pacienţilor COVID-19 şi a personalului medical. Am continuat săptămâna acesta o serie de discuţii în cadrul cărora, cu sprijinul doamnei Vicepremier, încercăm să găsim mereu cele mai bune şi rapide soluţii pentru a rezolva situaţia dificilă din spitalele sibiene. Astăzi s-a înregistrat un număr record de decese, din nefericire 13 oameni au pierdut lupta pentru viaţă! Majoritatea se luptau cu boli grave şi au devenit extrem de vulnerabili în faţa virusului SARS CoV-2. V-am îndemnat şi vă îndemn în continuare să respectaţi măsurile de prevenţie şi mai presus de orice să vă protejaţi astfel încât să nu vă infectaţi cu acest virus ce poate fi necruţător!”, transmite Mircea Creţu, prefectul judeţului Sibiu.

Astfel în acest moment, la nivelul judeţului Sibiu, se ajunge la un număr total de 371 de locuri pentru pacienţii COVID-19, dintre care 19 ATI pentru adulţi şi 6 ATI pentru copii.

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: 155 de locuri din care 12 ATI
– Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: 50 de locuri
– Spitalul General Căi Ferate Sibiu: 27 de locuri
– Spitalul Municipal Mediaş: 20 de locuri dintre 2 ATI
– Spitalul Orăşenesc Cisnădie: 42 de locuri
– Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu: 11 locuri dintre care 5 ATI
– Spitalul de Pediatrie Sibiu: 66 dintre care 6 ATI (din care 3 paturi ATI pentru sugari)

„Începând de joi, împreunã cu dl. general Ciucă, ministrul Apărării, am analizat posibilitatea tratării pacienților Covid și în Spitalul Militar Sibiu. Astãzi, spitalul este pregătit și vor fi preluați pacienții repartizați de către DSP Sibiu. De asemenea, împreună cu președinta CJ, Daniela Cimpean, prefectul și șeful DSP, suplimentam numarul de paturi pentru pacienții COVID la spitalul Agnita, spitalul Medias, spitalul județean și spitalul CFR, achiziționăm aparate de oxigen și ventilatoare, repartizăm personalul medico-sanitar de care avem nevoie.

Guvernul cautã în permanențã posibilități de extindere a capacității de preluare și tratare a celor care sunt diagnosticați cu SARS COV 2: creștem numarul de paturi pe secții; creștem numarul de paturi la ATI; colaborăm cu medicii de familie pentru evaluarea și monitorizarea pacienților asimptomatici, asigurând un cost de 105 lei pentru fiecare pacient în monitorizare; achiziționăm teste rapide cu antigen pentru testarea pacienților simptomatici din Unitățile de Primiri Urgente; achiziționăm ventilatoare, aparate de oxigen cu monitoare și injectomate; angajãm și repartizăm medici specialiști, rezidenți care au susținut examenul, inclusiv voluntari pentru colaborarea cu DSP- urile”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Dan Barna, copreședintele USR PLUS, crede că soluția, în acest moment greu de la Sibiu, ca în multe locuri din țară, este doar în colaborare și solidaritate. „Suntem într-un moment mult dincolo de orice calcul sau analiză de oportunitate electorală sau tras spuza pe vreo turtă. Toate resursele de strategie și decizie  pe care le avem și în Sibiu și la nivel național trebuie să se implice și să discute deschis pentru a putea să fim permanent pregătiți cu pasul logistic și medical următor pentru a evita să ajungem în incapacitate de a acorda tratament. Trebuie să-i ascultăm pe medici și pe experți. În urma deciziilor luate la nivelul local și a dialogului pe care l-am avut în ultimele două zile și eu și alți parlamentari de Sibiu la nivelul conducerii Ministerului Apărării și la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, din această seară Spitalul Militar din Sibiu primește pacienți COVID19. Cinci noi paturi cu dotare ATI sunt de acum disponibile alături de alte șase paturi pentru pacienți cu simptome medii. Era un lucru necesar și sunt foarte bucuros că prin efort comun se întâmplă”, a declarat Barna.

De asemenea, Dan Barna a transmis că are asigurări certe că există disponibilitate la nivel național pentru echipamente suplimentare de suport ATI în cazul în care situația concretă o va cere, cum există și dinspre mediul de afaceri din Sibiu disponibilitate de sprijin pe solicitări foarte concrete.

Acesta cere Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu să funcționeze, în perioada următoare, ca un dispecerat de criză care să fie prin decizii și cereri asumate onest și realist, mereu cu un pas înaintea evoluției situației medicale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*