Sibiul prinde la tineri / Numărul candidaților care au „vânat“ Universitatea „Lucian Blaga“ a depășit 7.000

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu a înregistrat cea mare rată de succes în procesul de admitere din ultimii ani.

După analiza statisticilor din prima sesiune, desfășurată în luna iulie, rectorul Sorin Radu se declară mulțumit. El a ținut să le transmită celor care vor urma cursurile Universității sibiene că vor avea parte de o experiență profesională și de viață pe care nu o vor regreta.

„Cei mai mulți dintre voi ați fost declarați admiși la cel puțin unul dintre programele universității noastre. Vă mulțumim și sperăm că veți alege să rămâneți alături de noi și mai departe, confirmându-vă locul și devenind astfel efectiv studenți ULBS. În acest caz, indiferent de specializarea pe care o veți alege, veți avea ocazia să studiați alături de un corp profesoral dedicat muncii, atent la nevoile voastre și deschis la dialog“,  le-a promis acesta.

Ce-și doresc bobocii?

Urmărind situația înscrierilor, se poate constata că cea mai râvnită facultate a rămas cea de Științe Socio-Umane, unde pentru studiile de licență la zi, master și licență ID/IFR s-au depus un număr de 1.786 dosare. Pe locul doi în topul preferințelor a rămas Facultatea de Inginerie, cu 1.058 candidaturi, urmată îndeaproape de Facultatea de Științe Economice, cu 925 dosare online înregistrate. Cele mai puține înscrieri pentru examenul de admitere s-au înregistrat la Facultatea de Teologie, respectiv 55 dosare.

A doua șansă, în septembrie

A doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2020/2021, pentru locurile rămase neocupate, va avea loc în luna septembrie.

În total, ULBS a scos la concurs pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență (IF) peste 5.700 locuri pentru studiile universitare de licență și masterat. Dintre acestea, 3.700 sunt locuri pentru studii universitare de licență, 1.744 reprezentând locuri subvenționate (fără taxă). Pentru studiile universitare de masterat vor fi alocate 2.050 de locuri, dintre care 959 reprezintă locuri subvenționate (fără taxă). Pentru învățământul cu frecvență redusă (IFR) și învățământul la distanță (ID) vor fi scoase la concurs un număr de 1.045 de locuri cu taxă (880 locuri pentru studii universitare de licență și 165 pentru studii universitare de masterat).

„Acelora care au fost admiși pe locuri cu taxă le reamintim că, în afara posibilității de a glisa pe locuri bugetate prin retragerea altor candidați, le rămâne și varianta de a ocupa unul dintre cele 138 de locuri subvenționate în acest an de către ULBS și de a nu achita taxa de școlarizare. Pe candidații aflați pe listele în așteptare îi rugăm să aibă răbdare și încredere că li se va oferi în scurt timp posibilitatea de confirmare a locurilor“, a mai precizat prof. univ. dr. Sorin Radu.

„Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu a avut cea mai bună admitere din ultimii ani, cu o creștere de peste 22% a numărului de candidați înscriși în raport cu anul precedent (de la 5.980 în sesiunea iulie 2019 la peste 7.300 în sesiunea iulie 2020“, declară Sorin Radu, rector ULBS.

Viorica MAIER

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*