Sibiul s-ar putea înfrăți cu o regiune din China

Județul Sibiu s-ar putea înfrăți cu o regiune din China, iar municipiul Sibiu cu un oraș chinez. În plus, medicina tradițională chinezească s-ar putea studia la Facultatea de Medicină a ULBS.

Prefectul Lucian Radu s-a întâlnit, astăzi, cu președintele Institutului Confucius Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, și noul co-director chinez, prof. Wang Jiong.

Deși a fost o vizită de curtoazie, cei doi înalți reprezentanți ai instituției de învățământ româno-chineze i-au prezentat prefectului proiectele pentru anul universitar 2017 – 2018. În contextul împlinirii a 10 ani de la înființarea Institutului Confucius în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu – primul din România -, au început demersurile pentru înfrățirea județului Sibiu cu o regiune din China și a municipiului Sibiu cu un oraș din China. “La inițiativa rectorului Universității «Lucian Blaga», vom realiza un parteneriat cu o universitate de medicină tradițională chineză pentru un program de studii la Facultatea de Medicină în această specializare”, a explicat prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean.

Institutul Confucius Sibiu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a fost deschis oficial în 18 noiembrie 2007, în parteneriat cu Universitatea de Limbă și Cultură Beijing. La ora actuală, sunt înscriși peste 1.500 de cursanți de limba chineză din toată țara. În anul școlar 2015-2016, s-a înființat primul post de inspector școlar de limba chineză la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, care răspunde de această activitate la nivel național.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*