Sibiul văzut din Est și din Vest

Sibienii mai au câteva zile la dispoziție pentru a admira expoziţia de artă fotografică „Sibiul văzut din Est și din Vest”, din Turnul Sfatului. Vizitatorii pot admira până în data de 14 octombrie peisaje și imagini care surprind aspecte ale Sibiului.

Îmbinând viziunile a doi fotografi veniți din părți antagoniste ale globului – Jiexiong Ye (China) și Louis Guermond (Franța), publicul vizitator are ocazia să admire în tihnă instantanee ale spațiului urban sibian. Louis Guermond, un extrovertiy, un om care intrat în inima Sibiului și a explodat și a prins esența de la bun început cu cât se poate de intempestiv, printr-o atitudine deschisă, în care îi farmecă pe toți și a devenit un sibian încă din primele minute. Jiexiong a venit cu o atitudine complementară, a dat un ocol Sibiului, l-a atacat din exterior ca o felină, a venit și a fotografiat peisaje superbe și după aceea a descoperit interiorul dându-i explozia de culoare. Deci, atitudinile, una centripetă, cealaltă centrifugă, o complementaritate psihologică de data aceasta, nu culturală, foarte interesantă și pe care sunteți invitați să o descoperiți ȋn zilele următoare.

„Vreau să vă spun că știu și vă vând un mic secret în modul cum s-a născut această expoziție, cum s-au născut fotografiile. Este o expoziție unică, ea ne propune culoarea, sigur că veți spune, e evident din moment ce vestul reduce la esență și stilizează în alb – negru, o face de atâta timp, sigur că orientul întotdeauna a colorat situația, se întâmplă și aici, dar în manierele personale”, a declarat Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orizont.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanţat de Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*