Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Besoiu, depus la Teatrul Bulandra

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Ion Besoiu a fost depus vineri în foaierul Sălii „Liviu Ciulei” de la Teatrul Bulandra.

Toți cei care l-au cunoscut și iubit pe marele actor pot veni să îi aducă un ultim omagiu până sâmbătă la ora 12,00. Foaierul Sălii Teatrului Bulandra este plin cu coroane de flori, printre cei care au trimis coroane fiind președintele Klaus Iohannis, premierul Sorin Grindeanu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, Teatrul Bulandra și Teatrul Mic, artista Tamara Buciuceanu-Botez, Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film (UARF).

Ion Besoiu va fi înmormântat sâmbătă la ora 13,00 pe Aleea Actorilor de la Cimitirul Bellu Ortodox.

Născut la Sibiu

Ion Besoiu s-a născut la 11 martie 1931, la Sibiu. După finalizarea studiilor la Academia de Teatru și Muzică din Sibiu, Ion Besoiu a devenit actor în orașul natal, unde a jucat 16 ani pe scena Teatrului „Radu Stanca”. În 1967 a venit la București la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”. Ulterior, a fost, timp de 12 ani, director al acestui teatru.

Cetăţean de onoare

În 2001 a fost declarat cetățean de onoare al orașului Sibiu și decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler pentru „dezvoltarea artei teatrale românești, prin prestigioasa și remarcabila sa activitate de actor, director de teatru și pedagog”.

Au urmat Premiul de excelență al Cinematografiei Române, în 2002. În 2008 a obținut premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER, iar în 2011 Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc i-a acordat Premiul GOPO pentru întreaga operă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*