Solidari la nevoie

Crucea Roșie face apel la sibieni să doneze alimente neperisabile prin programul Banca de Alimente.

„Lansăm un apel către sibieni să doneze alimente neperisabile în cadrul programului nostru Banca de Alimente, care vor fi ulterior distribuite persoanelor izolate, cu sprijinul autorităților locale, dar și a grupului de inițiativă locală «Vă ajutăm din Sibiu»“, a spus Raluca Morar, directorul filialei județene Crucea Roșie Sibiu.

Banca de Alimente

Organizația implementează în parteneriat cu Carrefour programul Banca de Alimente, prin care colectează alimente greu perisabile, de la populație, în hypermarket, și apoi le distribuie persoanelor izolate la domiciliu, în special vârstnicilor fără aparținători sau persoanelor vulnerabile.

Fiecare beneficiar direct primește câte un pachet de 12 kg de alimente, cantitate calculată pentru a asigura necesarul de hrană pe o perioadă de două săptămâni pentru o familie formată din trei membri. În cazul familiilor formate din mai mult de patru persoane, numărul pachetelor distribuite poate fi mai mare, în funcție de mărimea familiei și gradul de vulnerabilitate.

Un pachet cu alimente poate conţine alimente de bază, greu perisabile, precum: ulei, zahăr, faină, mălai, orez, paste făinoase, lapte praf, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse.

„Considerăm că în situația de izolare impusă de COVID-19, pachetul standard de Bancă de Alimente poate asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din trei persoane, pe o perioadă de două săptămâni.

Crucea Roșie Română filiala Sibiu nu distribuie alimente în regim catering sau alimente perisabile, neavând resursele necesare, dotarea, precum și autorizațiile impuse de lege.

În limitele mandatului său, Crucea  Roșie Română filiala Sibiu și-a exprimat disponibilitatea să sprijine autoritățile locale, la cerere, cu alimente din programul Banca de Alimente, apă și produse de igienă, pentru beneficiari ce corespund profilului programului, fără aparținători. Menționăm că aceste produse pot fi puse la dispoziția autorităților, pe bază de listă de beneficiari aprobată și parafată de către o autoritate locală, distribuția la beneficiari urmând să se facă de către instituțiile abilitate. CRR filiala Sibiu nu are echipamentul necesar și nu își poate expune angajații și voluntarii riscului de infectare cu COVID-19“, a mai precizat Raluca Morar.

În aceste zile, voluntarii Crucii Roșii au distribuit în centrul orașului, precum și în alte zone intens circulate, peste 2.000 de pliante cu informații legate de măsurile de igienă impuse de situația actuală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*