Spectacole FITS 2018 cu casa închisă și reprezentații cu bilete suplimentate

Nu mai puțin de 14 reprezentații sunt deja sold out, la nici o lună de la punerea în vânzare a biletelor pentru cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar alte câteva zeci mai au disponibile foarte puține bilete.

Spectacole de teatru sau de dans, din România sau din străinătate, au generat multă nerăbdare, unele bilete epuizându-se la doar câteva ore de la punerea în vânzare. Datorită cererii foarte mari de bilete, s-a mai programat o reprezentație „Fierarii” (Teatrul de Comedie București), în data de 14 iunie, de la ora 21, iar pentru spectacolul „Stage Dogs” (Teatrul Act București) s-a suplimentat numărul locurilor cu câte 50 pentru fiecare dintre cele două reprezentații programate.

De asemenea, producția „Regele moare” (Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București), programată inițial în data de 10 iunie, de la ora 18:00, la Colegiul Național „Octavian Goga” – Sala de Sport s-a mutat la Fabrica de Cultură UniCredit – Sala Faust, în aceeași zi, la aceeași oră, pentru a putea suplimenta, la cererea publicului, cu încă o reprezentație în 9 iunie, de la ora 18:00. Bilete pentru această reprezentație vor fi disponibile de la 1 mai când vor intra în vânzare spectacolele programate în acest spațiu.

„Maturitatea festivalului, selecția extraordinară cu care ne-am obișnuit deja spectatorii și renumele de care se bucură toți artiștii invitați au generat o energie fantastică, concretizată prin vânzări rapide de bilete la majoritatea spectacolelor-eveniment. Ediția 25 e cu adevărat una de sărbătoare: sărbătorim pasiunea cu care, an de an, organizăm acest festival împreună cu o echipă dedicată trup și suflet unei comunități alături de care am crescut și învățat enorm”, transmite Constantin Chiriac, președintele FITS.

„Nunta” (Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Republica Moldova), „Copacul” (în regia lui Eugenio Barba, Odin Teatret din Danemarca), „Atsumori” (Yamamoto Noh Theatre Japonia), „Ravel-Bolero: Cântecul dansului” (Vuyani Dance Theatre Africa de Sud) sau „Micul Eyolf” (Teatrul Național al Norvegiei) sunt doar câteva dintre reprezentațiile pentru care biletele s-au epuizat.

Pe 1 mai, cea de-a treia tranșă de bilete va fi pusă în vânzare pe site-ul festivalului. Tot atunci va fi disponibil online întreg programul ediției 2018, atât reprezentațiile din săli, cât și cele de stradă, împreună cu concertele deja nelipsite din Piața Mare a Sibiului.

„Și în acest an am concentrat o mare parte din eforturi către programul spectacolelor de stradă, care au devenit un element foarte important din tot ceea ce înseamnă filosofia unui eveniment de asemenea anvergură. Concertele din Piața Mare vor fi adresate unui alt segment de public și suntem siguri că toate evenimentele pregătite își vor găsi spectatorii în toate zonele de vârstă, de la cei mai mici până la cei mai mari”, mai spune Chiriac.

Biletele pentru FITS 2018 pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu nr. 17), de marți până sâmbătă, între 11:00 – 18:00, și duminică, în intervalul 10:00 – 14:00. Bilete online și mai multe informații despre spectacolele programate se găsesc pe www.sibfest.ro. Prețul biletelor achiziționate online, de pe site-ul festivalului, au același preț ca la Agenția Teatrală. Prețul biletelor achiziționate direct de pe platforma entertix.ro variază în funcție de opțiunile de tipărire și livrare alese de cumpărător.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*