Spitalul Județean nu anulează restricțiile din pandemie

Chiar dacă nu mai suntem în stare de alertă, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență a decis să mențină în continuare restricțiile pe teritoriul unității spitalicești.

Conducerea spitalului a publicat pe pagina de Facebook a instituției restricțiile rămase în vigoare pe raza unității sanitare.

„Dragi prieteni, ridicarea stării de alertă la nivel național nu înseamnă că virusul SARS-CoV2 a dispărut!

Tocmai de aceea, informăm cetățenii că, în cadrul SCJU Sibiu, vor rămâne în vigoare o serie de măsuri și restricții, menite să asigure desfășurarea actului medical în condiții de siguranță atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical.

Internarea pacienților în zonele „verzi” se va face în continuare pe baza unui test COVID-19 negativ;

Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în incinta SCJU Sibiu, acesta fiind o măsură de prevenție necesară pentru siguranța pacienților;

Accesul aparținătorilor este în continuare restricționat, fiind permisă vizita unui singur membru al familiei/reprezentant legal, o singură dată pe săptămână, pe baza unei cereri prealabile. Vizita nu poate dura mai mult de 15 minute în total (incluzând triajul epidemiologic și timpul de echipare și dezechipare). În timpul vizitei este obligatorie purtarea echipamentelor de protecție (mască, halat, botoșei). Cererile sunt disponibile pe pagina web a spitalului.

Totodată, informăm cetățenii că a fost redeschisă intrarea situată pe bulevardul Corneliu Coposu (Maternitate) fiind facilitat astfel accesul pacienților către laboratoarele/cabinetele din zona respectivă. De asemenea, au fost reluate și internările/intervențiile chirurgicale programabile” se arată în postarea celor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*