Stagiunea Teatru la Cinema ajunge și la Sibiu

Teatru la Cinema anunţă debutul oficial al stagiunii 2021 – 2022, concomitent cu startul campaniei „Hai la teatru în oraşul tău!”, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Spectatorii din toată ţara vor avea posibilitatea, începând din 25 septembrie, să vizioneze înregistrări ale pieselor de teatru ale celor mai importante instituţii teatrale româneşti pe marile ecrane ale cinematografelor.

„Suntem onoraţi să avem alături de noi în campania ‘Hai la teatru în oraşul tău!’ parteneri extraordinari din rândul cinematografelor, teatrelor de stat sau independente, galeriilor comerciale şi instituţiilor media. Este extraordinar că piesele de teatru ale unora dintre cele importante instituţii teatrale pot fi văzute de oriunde, din ţară sau de peste hotare, de la oraş sau de la sat”, a declarat Mihai Penişoară, directorul general Teatru la Cinema.

Un număr de 20 de cinematografe aparţinând reţelelor Cineplexx România, Cinema Carpaţi Sinaia, Cinema Trivale Piteşti, Cinemax Veranda, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Inspire Cinema, şi Movieplex Cinema din oraşele Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Craiova, Focşani, Piteşti, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Târgu Mureş şi Vaslui sunt pregătite să ofere acces la piese de teatru pentru aproximativ 44% din populaţia României, dacă se iau în calcul şi localităţile limitrofe pe care acestea pot să le deservească, se arată în comunicat.

Printre instituţiile teatrale partenere ale Teatru la Cinema se numără instituţii de teatru de stat precum Opera Comică pentru Copii şi Teatrul „Ion Creangă” sau trupe independente precum Teatrul Interactiv Bambi şi Teatrul de Nicăieri.

Potrivit sursei citate, Teatru la Cinema îşi va extinde portofoliul cu spectacole în care vor performa mari actori, precum Maia Morgenstern şi Marian Râlea, primele două instituţii teatrale partenere fiind Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Dramaturgilor Români.

Pentru început, în fiecare weekend, vor fi proiectate în cinematografe înregistrări ale marilor producţii teatrale pentru copii. Prima proiecţie va fi cea a spectacolul „Punguţa cu doi bani” sub marca Teatrul „Ion Creangă”. Acesta va putea fi urmărit începând din 25 septembrie în Cineplexx Băneasa – din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan – din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureş – din Shopping City Târgu Mureş, Cineplexx Satu Mare – din Shopping City Satu Mare şi Cineplexx Sibiu – din Shopping City Sibiu, de la ora 12,00.

Biletele se pot achiziţiona de la casele de bilete ale cinematografelor şi online de pe www.teatrulacinema.ro.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile şi online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua şi la ora la care rulează pe marile ecrane atât pentru românii aflaţi în ţară cât şi pentru cei aflaţi în străinătate. De asemenea, înregistrările pieselor de teatru, operă, balet şi filmele de pe www.scenatv.ro se pot închiria pentru o perioadă de trei zile sau pot fi accesate pe bază de abonament.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut iniţial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru live în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centrele comerciale din Bucureşti şi din ţară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*