Stație de decontaminare făcută de cei de la Universitatea „Lucian Blaga” pentru spital

Profesorii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au construit o stație pentru decontaminare cu produse biocide și au donat-o Spitalului Județean de Urgență Sibiu.

Stația pentru decontaminare cu produse biocide a fost construită de cadrele didactice de la Facultatea de Inginerie cu susținerea Asociației pentru Mecatronică și Robotică Sibiu și a fost donată Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru decontaminarea primară a personalului medical implicat în lupta împotriva virusului COVID-19.

Decanul Facultății de Inginerie din cadrul ULB Sibiu, Gabriel Racz, spune că stația are acționare manuală, pentru că produsele dezinfectante cu biocide sunt inflamabile. Astfel, s-a căutat soluția de a folosi o pompă manuală.

„Este o pompă pentru stropirea pomilor și am adaptat un sistem de duze, cu 12 duze, prin care sunt pulverizate produse dezinfectante pe combinezonul cadrului medical în momentul în care acesta iese din zona contaminată. Pompa poate fi acționată de un alt cadru medical sau chiar de către cadrul medical care iese din zonă pentru că ea poate fi amorsată anterior și presiunea rămâne în pompă”, a spus Racz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*