Strada VIP-Pentru doar 600 de euro pe lună poți fi vecin cu președintele Iohannis

casa ungureanu

Profesorul Ungureanu oferă spre închiriere casa de pe strada Bâlea, gard în gard cu cea a lui Iohannis

 

Un profesor de fizică din Sibiu încearcă, zilele acestea, să găsească un chiriaș pentru casa sa situată în dreapta celei care aparține familiei Klaus și Carmen Iohannis.

Cunoscut ca unul dintre cei mai iubiți profesori de fizică de la Liceul „Gheorghe Lazăr“, unde predă acum Prima Doamnă, profesorul Mihai Ungureanu și soția sa se aflau în cercul de prieteni ai lui Klaus Iohannis. Însă doar întâmplarea a făcut să devină și vecini, ambii cumpărând casele alăturate de pe strada Bâlea – Iohannis la numărul 29, Ungureanu la 31.

SPP veghează

Plecat din Sibiu de aproape 20 de ani, profesorul Mihai Ungureanu nu mai folosește imobilul aflat chiar dincolo de gardul din dreapta al casei „prezidențiale“. Cum acesta locuiește acum în SUA, inițial a avut intenția de a vinde casa de pe strada Balea. Ulterior, a renunțat la ideea aceasta, preferând să închirieze frumoasa vilă. Nici așa nu a fost tocmai ușor, pentru că majoritatea celor care doreau să închirieze acest spațiu generos se temeau că cei de la Serviciul de Protecție și Pază s-ar fi opus înființării unor birouri vecine cu locuința pe care o păzesc, prin ordin de serviciu, zi și noapte. Este cunoscut că doar intstr Balea - casele Iohannis si Ungureanuervenția fermă a lui Klaus Iohannis a salvat afacerea unui vecin de peste drum și a unei benzinării din apropiere. Prin urmare, casa și grădina familiei Ungureanu sunt oferite pentru numai 600 de euro pe lună, spre închiriere unei familii. Până în prezent, nici un posibil chiriaș nu a fost găsit, așa că profesorul sibian s-a adresat și unor agenții imobiliare, sperând ca până la sfârșitul săptămânii să găsească un chiriaș dispus să-și asume „riscul“ de a fi vecin cu Iohannis.
Casa fără flori

Pentru a nu permite nimănui să privească peste gardul președintelui, nici măcar din greșeală, Primăria Sibiu a scos florile de pe stâlpul din fața casei lui Iohannis. Serviciul municipal care se ocupă cu administrarea domeniului public a montat pe fiecare stâlp de pe strada Bâlea câte un ghiveci cu flori. Acțiunea nu este întâmplătoare, dacă ne gândim că pe acea stradă locuiește însuși șeful statului. La câteva zile, o mașină cu braț telescopic ridică un angajat al Primăriei până la nivelul ghivecelor, pentru a uda cu un furtun mușcatele. Tocmai această operațiune nu a fost pe placul ofițerilor SPP care asigură paza gospodăriei familiei Iohannis de pe Bâlea. Așa că au interzis autoutilitarei să ridice angajatul până în poziția de unde ar fi putut trage cu ochiul în curtea prezidențială. Nu ar fi fost exclus ca Prima Doamnă să poată fi surprinsă la plajă sau într-o ținută nedemnă de statutul soțului. Prin urmare, stâlpul din fața casei președintelui a fost văduvit de coloratele flori, iar salariatul însărcinat cu stropitul mușcatelor nu are voie să se urce decât pe restul stâlpilor.

Ovidiu SCUTELNICU
ovidiu@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*