Studenții străini s-au întrecut la încondeiat ouă | GALERIE FOTO

Studenții români și străini din căminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu s-au pregătit împreună pentru venirea Paștelui, în cea de a treia ediție a concursului de încondeiat ouă.

Chiar dacă, la final nu s-a desemnat un câștigător, pentru cei mai mulți dintre studenții străini, experiența vopsirii ouălor a fost unică. Veniți din țări precum Turcia, Kazahstan sau Egipt, unde nu se sărbătorește Învierea Domnului, studenții au fost încântați să descopere o tradiție pe care nu o cunoșteau.

”Este o experiență foarte plăcută, pentru că ne ajută să descoperim tradițiile și cultura românilor, acesta fiind unul din obiectivele programelor Erasmus”, spune Yassmen Elmasry, venită din Cairo la ULBS.

La fel de interesant a fost și pentru Mehmet Fatih Mutaf, venit de la universitatea turcă Gaziantep Üniversitesi, care a ciocnit pentru prima oră ouă roșii. ”Colegii români ne-au explicat care este tradiția cu ciocnitul ouălor. Am învățat că se spune «Hristos a Înviat!» și «Adevărat a Înviat!», iar cel care rămâne cu oul întreg a câștigat”, a povestit acesta experiența inedită.

În schimb, studenții străini le-au pregătit românilor o salată tradițională egipteană, care a fost, la rândul ei, extrem de apreciată.

”Ne bucurăm că, de fiecare dată, aceste acțiuni pe care le desfășurăm își ating scopul, acela de a forma legături între oameni și culturi diferite”, a declarat conf. univ. dr. Ramona Todericiu, director general administrativ adjunct.

În total, în căminele ULBS au fost încondeiate aproximativ 1.000 de ouă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*