Sute de kilograme de gunoaie, adunate de jandarmi, silvicultori și pompieri din pădurea Dumbrava

Peste 40 de jandarmi, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Sibiu și nouă pompieri militari, au participat ieri la ecologizarea rezervației naturale Pădurea Dumbrava.

În urma acțiunii, au fost colectați 150 de saci cu gunoi, însumând aproximativ 400 kg de deșeuri.

„Având în vedere că la nivel național a fost demarată o amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier, jandarmii sibieni s-au alăturat acestui proiect denumit «Mișcare pentru un Mediu Curat», inițiat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva împreună cu partenerii: Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Apelor și Pădurilor, Asociația Viitorul în Zori – «Let’s do it Romania!» și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

În cadrul proiectului, am contribuit la refacerea ecosistemului şi, implicit, la protejarea naturii, dovedind că suntem alături de comunitate în orice situație.

Prin această acțiune dorim să încurajăm cetățenii să protejeze mediul  înconjurător și prin exemplul nostru să mobilizăm cât mai multe persoane să acționeze în mod responsabil față de mediul natural”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei sibiene.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*