Sibienii pun umărul la succesul Daimler

Daimler lansează producţia cutiilor de viteze automate cu nouă trepte în România. Concernul german a lansat, în Sebeş, producţia cutiei de viteze 9G-TRONIC şi îşi extinde astfel capacităţile în activităţile de producţie.

Cu toate că noua linie de producție se află în județul vecin, sibienii își aduc un aport important la realizarea cutiei de viteze automate cu nouă trepte. Practic, 10 la sută dintre angajații companiei provin din județul Sibiu, din perimetrul orașelor Săliște și Miercurea, plus satele aparținătoare, potrivit reprezentanților companiei. Sibienii ocupă nivele din toate sectoarele de activitate, plecând de la angajați la bandă și până la ingineri și responsabili din conducerea firmei. Pentru a-i atrage în companie, Daimler le asigură mai multe facilități, între care și transportul gratuit.

Ceremonie pe măsura investiției

Cu ocazia lansării oficiale a producţiei, noul director al reprezentanţei, Falk Pruscha, i-a avut alături pe Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, responsabil pentru producţie şi Supply Chain Management, pe Costin Borc, viceprim-ministrul și ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Frank Deis, director pentru producţia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars şi responsabil de locaţie în cadrul fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, precum şi pe numeroşi alţi oaspeţi din mediul politic şi economic. „Prin extinderea activităţilor de producţie a cutiilor de viteze la Sebeş, dispunem de posibilitatea de a acoperi mai flexibil şi mai eficient suplimentarea cererii de cutii automate. Extinderea producţiei de cutii de viteze în România reprezintă o completare optimă pentru activitatea noastră globală de fabricarea a sistemelor de tracţiune, cu sediul principal în Untertürkheim“, afirmă Schäfer.

Peste 300 milioane de euro

Pentru extinderea capacităţii, Daimler investeşte, în total, peste 300 de milioane de euro şi creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Star Assembly. Noua incintă de producţie realizată corespunde, din punct de vedere al suprafeţei, unui număr de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrărilor de construcţii s-au utilizat aproximativ 500 km de cabluri şi 5.000 tone de metal.

Peste 1.800 de anagajați

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission şi Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajaţi. Societatea Star Transmission, înfiinţată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. În plus, în cadrul acestei locaţii se află centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire. Filiala Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la locaţia din Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu şapte trepte. Mercedes-Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Untertürkheim ca fabrică principală, iar lucrările de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate în România.

Costin BORC | vicepremier

„Lansarea activităţii de producţie care are loc astăzi şi investiţiile asociate acestui demers la locaţia din Sebeş oferă regiunii o perspectivă deosebită pentru viitor. În acest mod, continuăm colaborarea de succes dintre Daimler şi România, ca locaţie de producţie.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*