Tischer renunță la mandatul de la Aeroport

Gabriel Tischer a anunțat că renunță la mandatul de președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu R.A., în urma dobândirii calității de consilier județean.

Cele două funcții fiind incompatibile, reglementările legale îl obligă ca în termen de 15 zile de la depunerea jurământului să renunțe la mandatul de la aeroport.

Proiect de suflet

„Mulțumesc pe această cale colegilor din Consiliul de Administrație, directorilor din echipa executivă și tuturor colegilor din echipa aeroportului pentru colaborarea din ultimii trei ani. Împreună am reușit creșterea numărului anual de pasageri care au tranzitat Aeroportul Internațional Sibiu de la 390.000 în anul 2016 la 726.000 în anul 2019, ceea ce a însemnat o creștere a veniturilor de la 19 milioane lei la 29 milioane lei în aceeași perioadă. Reproiectarea și reconstruirea parcării aeroportului și reconfigurarea terminalului de pasageri au dus la creșterea confortului călătorilor și, în primul rând, la o scădere importantă a timpilor de așteptare. Aeroportul internațional Sibiu a avut un rol important în desfășurarea Summitului șefilor de state și de guvern din Uniunea Europeană, precum și rolul de gazdă a ceremoniei de plecare a Sanctității Sale Papa Francisc, evenimente care au contribuit la creșterea notorietății Sibiului și, implicit, a aeroportului. Din nefericire, contextul actual generat de efectele pandemiei a făcut imposibilă creșterea în continuare a traficului aerian și atingerea obiectivului de 1.000.000 de pasageri prevăzut pentru anul 2021. Cu toate acestea, sunt convins că profesionalismul, implicarea și devotamentul colegilor de la aeroport constituie o premisă esențială a dezvoltării acestuia, odată ce lumea își va reveni la normalitatea pe care o așteptăm și ne-o dorim cu toții. Pentru mine, aeroportul reprezintă un obiectiv strategic în dezvoltarea economică a județului nostru și în contextul Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est NATO de la Sibiu, dar, mai presus de toate, un proiect de suflet căruia îi voi rămâne fidel”, a spus Gabriel Tischer, fostul candidat la președinția Consiliului Județean Sibiu din partea FDGR.

Au depus jurământulIeri după-amiază, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a prefectului Mircea Crețu, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliul Județean. Conform prevederilor Codului Administrativ, ceremonia a fost condusă de cel mai în vârstă consilier județean, Pavel Bichicean (PSD), ajutat de doi dintre cei mai tineri aleși: Mircea Nicolae Frățilă și Alexandru Ștefan Boboia, ambii de la PNL. În contextul pandemiei COVID-19, evenimentul s-a desfășurat într-un cadru foarte restrâns, dar a fost transmis în direct online.Următoarea reuniune a consilierilor județeni va avea loc marți, 27 octombrie, de la ora 15, în cadrul unei ședințe extraordinare pentru alegerea celor doi vicepreședinți și pentru stabilirea componenței comisiilor de specialitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*