Titlul de campion național se decide la Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017

Zeci de echipaje sunt așteptate la startul Raliului Sibiului UniCredit Leasing 2017, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Vehicule Istorice de Competiție.

foto: Sebastian Marcovici

Fiind ultima etapă din calendarul competițional, titlul de campion va fi decis pe 6 -7 octombrie la Sibiu. „Ne aflăm la ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, iar toate etapele de până acum au menținut un trend ascendent în ceea ce privește securitatea și organizarea în sine. Ne așteptăm la același nivel ridicat și la Sibiu, mai ales că organizatorul este foarte motivat să facă un eveniment la fel de reușit ca anul trecut. Sunt în joc mai multe titluri individuale și la echipe, iar formatul prezentat la acest raliu diferă de anul trecut și mă bucur că ne reîntoarcem pe meleaguri sibiene, toate probele din acest an desfâșurându-se în cadrul județului. Avem suportul total al autorităților – al Primăriei, al Jandarmeriei, al Poliției și al ISU”, a declarat Ioan Badiu, director sportiv al Federației Române de Automobilism Sportiv.

Clubul Sportiv Aria pentru Sport Sibiu, în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu, organizează pentru al doilea an consecutiv, etapa de la Sibiu. Anul acesta, evenimentul are și mai multă greutate, fiind ultima etapă a celor trei campionate menționate. „Experiența clubului ”Aria pentru Sport” în organizarea evenimentelor sportive s-a văzut încă de anul trecut, când am avut un raliu bun. Acum sunt convins că va fi și mai reușit acest concurs, căci aici s-a format o echipă extraordinară, cu mulți oameni sufletiști. Acest raliu va decide titlul național absolut și țin să precizez că, deși ne avantajează acest lucru, noi nu am avut nimic de-a face cu deciziile federale recente. Mulți vor participa chiar dacă și-au asigurat deja pozițiile în clasamentele finale, căci este un raliu foarte frumos, cu probe pe gustul piloților. Sper să câștige cel mai bun!”, a declarat Mihai Leu.

Echipaje sibiene prezente:

  • Rareș Tomiță / Csegzy Levente (Mitsubishi Lancer Evo);
  • Călin Bucur / Horațiu Baltador (Mitsubishi Lancer Evo);
  • Gigi Badea / Bogdan Rusu (Citroen C2 GT);
  • Cristi Toader / Alex Șimon (Seat Ibiza TDI).

Evenimentul va debuta în 5 octombrie, cu startul festiv, care se va desfășura în Piața Mare a Sibiului, de la orele 20:30. Competiția va începe în 6 octombrie cu shakedown-ul de la Călugăru, iar startul primei zile de raliu este programat pentru ora 15:00.

Echipajele își vor disputa titlul de-a lungul a 14 probe speciale. În prima zi a Raliului Sibiului UniCredit Leasing 2017, piloții vor avea de străbătut 30 de kilometri pe un traseu ce include Nucet, Curmătură și Păltiniș. Ziua a doua va fi mult mai încărcată, organizatorii pregătind peste 86 de kilometri de probe speciale spre Boarta, Răvășel, Nucet, Noul Român și Chirpăr. Cea mai spectaculoasă probă, Superspeciala din centrul Sibiului, care va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18:00, va încheia Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017.

„Vă asigur că probele alese împreună cu colegii mei vor fi de interes. Ele nu s-au mai folosit de la ultima trecere a Raliului Dunării prin zonă, în 1987. Am încercat să venim pe Valea Buii și Valea Hârtibaciului și să promovăm frumoasele sate din Transilvania și o serie de monumente istorice. PS1 este un soi de mini-Transalpina, cu ace de păr și o zonă cu foarte bună vizibilitate pentru spectatori. Un alt punct de mare interes va fi proba Curmătura/Păltiniș, cu o coborâre pe noapte, în prima zi. În deschiderea superspecialei vom avea diverse surprize pentru sibieni, dintre care divulgăm acum doar o prezentare de drift’, a declarat Marius Trif, director organizatoric Raliul Sibiului UniCredit Leasing 2017.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*