Toamna aduce Târgul Olarilor la Sibiu. Noutățile ediției cu numărul 51

„Târgul Olarilor”, cel mai longeviv eveniment cultural al Sibiului, a ajuns în acest an la cea de-a 51-a ediţie.

În zilele de 2 și 3 septembrie, între orele 9.00 și 20.00, meşterii olari vă dau întâlnire în Piaţa Mare. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Târgul Olarilor reuneşte, la fiecare început de septembrie, peste 100 de meşteri olari care aduc, spre vânzare, produse decorative sau utilitare: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc. Astfel, în 2 şi 3 septembrie, sunteţi poftiţi în Piaţa Mare din Sibiu să admiraţi şi să achiziționaţi obiecte ceramice. Mai mult, la târg puteţi vedea cum se transformă lutul, căci meșterii oferă demonstrații la roata olarului, iar copiii pot deprinde arta olăritului, în cadrul unor ateliere practice oferite de ceramiști.

Ediția din 2017 a Târgului Olarilor este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Programul evenimentului

Târgul se desfăşoară în zilele de 2 şi 3 septembrie 2017, în Piaţa Mare din Sibiu şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 și 20.00.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*