Turcan: Continuă discuțiile pentru un Guvern de dreapta, inclusiv cu ALDE

Preşedintele interimar al PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat ieri, la Sibiu, că vor fi continuate eforturile pentru a obţine un guvern de dreapta, adăugând că trebuie încercat acest demers, „chiar dacă pare foarte greu” şi „există foarte multe intoxicări în spaţiul public”.

„Am afirmat şi voi afirma în continuare acelaşi lucru: au fost discuţii cu toate partidele, discuţii informale, nu s-au promis funcţii”, a precizat Turcan, răspunzând unei întrebări referitoare la discuţiile cu ALDE privind formarea unei coaliţii de guvernare.

„Continuăm efortul pentru a obţine acest guvern de dreapta. Este un efort, un proces de negociere, şi avem această datorie să încercăm. Chiar dacă pare foarte greu, chiar dacă există foarte multe intoxicări în spaţiul public”, a afirmat Turcan, adăugând că la acest capitol al intoxicărilor se înscrie informaţia referitoare oferirea funcţiei de preşedinte PNL liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. „Am văzut intoxicări plecând de la propunerea pentru şefia Partidului Naţional Liberal către Călin Popescu Tăriceanu, până la o aşa-zisă disperare clamată de domnul Dragnea. Nimic din aceste lucruri nu este adevărat”, a spus președintele interimar al PNL.

Raluca TURCAN | președinte interimar PNL

„PSD a primit un vot important şi PNL-ul respectă votul pe care PSD-ul l-a primit, dar în acelaşi timp nu poţi să nu te gândeşti că a existat un absenteism important şi la faptul că, matematic, dacă valorile de dreapta, principiile de dreapta, dacă obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale României ar fi respectate, există posibilitatea unei forţe politice în Parlament.”

Turcan a făcut un apel la unitate în rândul liberalilor, pentru un obiectiv comun, relansarea partidului. Liderul liberal a apreciat că PNL se poate relansa şi a luat decizii în acest sens, în urma rezultatelor electorale obţinute, şi că are datoria să încerce să îşi pună în aplicare programul de guvernare, care este unul sănătos, solid şi pentru oameni, spre deosebire de cel al PSD, care este irealizabil. „PNL se poate relansa. A luat nişte decizii uitându-se spre rezultatele şi performanţele electorale pe care le-am obţinut. PNL Sibiu a obţinut cel mai mare procent pe ţară şi a câştigat detaşat competiţia în faţa PSD şi eu cred că acest proiect al PNL Sibiu ar putea fi urmărit şi la nivel naţional. Am această datorie să ofer şi PNL-ului la nivel naţional, un astfel de proiect de dezvoltare politică, pentru o Românie sănătoasă din punct de vedere economic şi cu bunăstare pentru cetăţeni”, a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal a declarat că unul din obiectivele sale ca parlamentar va fi, în noua legislatură, generalizarea programelor de after school şi de alimentaţie în școală. „Sunt două angajamente pe care le-am luat înaintea campaniei electorale şi în timpul campaniei electorale. Eu cred în reuşita prin educaţie şi cred că aceste două programe însoţite de alte măsuri, pot să asigure acea incluziune a copiilor în sistemul de educaţie şi performanţe mai mari. Evident că nu sunt suficiente şi evident că programul pe educaţie îl voi urmări pas cu pas”, a spus Turcan, întrebată după ceremonia de înmânare a certificatelor de parlamentari ce şi-a propus pentru actualul mandat. Raluca Turcan a arătat încă de dinaintea campaniei electorale că PNL propune drept soluţie „ca programul „Şcoala după Şcoală” să fie desfăşurat prin asociaţiile de părinţi, ONG-uri sau alte entităţi prin contracte încheiate cu primăriile, nu cu şcolile.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*