Turcan: Majorarea alocațiilor este singura reușită a bugetului pe anul 2019!

Președintele PNL Sibiu, deputatul de Sibiu Raluca Turcan, susține că bugetul pe 2019 are un singur lucru bun: dublarea alocațiilor pentru copii, măsură impusă de liberali.

Astfel, de la 1 martie, alocațiile pentru copiii în vârstă de până la 2 ani vor crește de la 200 la 300 RON, iar pentru cei în vârstă de peste 2 ani, alocația va crește de la 84 RON la 150 RON.

”Singurul lucru bun din acest buget adoptat atât de târziu este reprezentat de majorarea alocațiilor pentru copii pe care a impus-o Partidul Național Liberal, în ciuda opoziției inexplicabile a parlamentarilor PSD-ADLE. Este păcat că majoritatea PSD – ALDE nu a tratat cu maximă seriozitate amendamentele propuse de opoziție, în special cele care privesc îmbunătățirea serviciilor de sănătate, generalizarea unor programe naționale pentru copiii – After-School și Masă la Școală – precum și deblocarea unor proiecte de autostrăzi, pe care oamenii le așteaptă de ani buni”, a declarat Turcan.

Deputatul de Sibiu spune că nu se așteaptă la o schimbare majoră pentru români în acest an, pentru că ”spitalele vor continua să se scalde în mizerie și microbi și să fie locuri periculoase pentru pacienți; banii pentru medicamente se vor termina iarăși înainte de finalul anului; școlile vor fi condamnate la improvizații și lipsuri; cele peste 3000 de autorități locale din țară trec direct în subordinea lui Vâlcov, printr-un control total al bugetelor locale, iar autostrăzile și marile spitale regionale nu mai sunt nici măcar promisiuni scrise pe hârtie”, a mai spus liderul PNL Sibiu.

 

”Am impus această majorare în ciuda opoziției inexplicabile a PSD și ALDE”

 

Turcan spune că majorarea alocațiilor este singura reușită a bugetului pe anul în curs, însă și pe aceasta încearcă să o confiște social-democrații. „PSD face eforturi disperate să-și mascheze dezinteresul și incompetența lănsând alte și alte promisiuni. Spun că vor crește ei alocațiile. Desigur, orice om decent se va întreba de ce nu au făcut-o până acum? Ce i-a impiedicat să acționeze înainte de inițiativa PNL? Răspunsul este simplu: dezinteresul și incompetența! Nepăsarea fața de problemele oamenilor și lipsa de soluții cu privire la acestea”- a spus Turcan.

Amendamentul PNL de majorare a alocatiilor a primit votul favorabil al tuturor parlamentarilor de Sibiu, cu două exceptii: senatorul PSD de Sibiu Nicolae Avram și deputatul de PSD de Sibiu Ioan Terea. Primul nu a votat, iar al doilea a votat împotriva majorării. „Este o victorie importantă și reprezintă singurul lucru bun din Bugetul pe 2019. Am impus această majorare în ciuda opoziției inexplicabile a PSD și ALDE care au avut aceeași atitudine și față de alte proiecte propuse de PNL”- a spus Turcan amintind de votul pe care PSD și ALDE l-au dat impotriva amendamentelor propuse de parlamentarii de Sibiu.

„Primarii din județ au solicitat sprijin pentru comunitățile lor, iar parlamentarii noștri au inițiat amendamente în acest sens. Am cerut finanțarea lucrărilor de introducere a apei în Cisnădioara, în Amnaș, în Mag și Aciliu, PSD a refuzat. Am cerut finanțarea stației de apă de la Copșa, pesediștii au refuzat! Am cerut finanțarea locuințelor pentru tineri de la Mediaș, PSD a refuzat! Am cerut finanțarea bazinului de înot pentru Mediaș, PSD a refuzat. Toate acestea nu sunt mofturi, sunt necesități ale unor comunități, iar primarii lăsați fără bani de această guvernare trebuie sprijiniți”, a mai afirmat Raluca Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*