Tursib se laudă cu primele autobuze noi

Tursib își reînnoiește flota auto, iar sibienilor nu le rămâne decât să spere că va crește și calitatea serviciile de transport.

Primele zece autobuze noi, din lotul de 55, vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30, în Piața Mare, în cadrul unui eveniment intitulat „TRANSformarea”.

„Înnoirea flotei de autobuze, susținută de Primăria municipiului Sibiu, este un moment foarte important pentru noi și vrem să-l împărtășim atât cu  cei care folosesc deja mijloacele de transport în comun ale Tursib, cât și cu cei care încă nu fac acest lucru, cu speranța că-i vom convinge. TRANSformarea în bine a orașului presupune și transformarea serviciilor publice. Este o mândrie pentru noi să putem lua parte, alături de municipalitate, la acest proces continuu”, afirmă Dan Căprariu, directorul general al Tursib.

Autobuze turcești

În Piața Mare vor fi expuse opt autobuze cu o lungime de 12 metri și câte 95 de locuri, produse de Anadolu Isuzu Sanayi ve Ticaret AS, și două articulate, cu o lungime de 18 metri și 147 de locuri, produse de Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS. Ambele modele, care vor intra în exploatare la Sibiu pe parcursul acestei luni, sunt dotate cu sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat, sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WiFi, cu sisteme audio și video, ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu cerinţe speciale.

Nostalgie doar pentru Tursib

De asemenea, vor fi expuse opt autobuze dintre modelele care s-au aflat în parcul auto al societății de transport în comun înainte și după 1989. Sibienii vor putea revedea atât de popularele la vremea lor modele de autobuze Ikarus și DAC, dar și două dintre autobuzele MAZ care se vor retrage de pe traseele din Sibiu în noiembrie, respectiv decembrie 2018.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*