Turul Ciclist al Sibiului 2019. O săptămână până la marele start

Ediția a noua a Turului Ciclist al Sibiului va debuta peste o săptămână, pe 3 iulie, în centrul istoric.

Competiția, inclusă şi în acest an în Calendarul UCI la categoria 2.1, va aduna la start 21 de echipe, care vor avea parte de un traseu variat, ce oferă șanse atât sprinterilor, cât şi cățărătorilor.

Întrecerea va debuta cu tradiționalul Prolog care va străbate îngustele străduțe din centrul istoric sibian. Joi, 4 iulie, rutierii vor porni din Sibiu într-o aventură ce va trece prin Tălmaciu, Săliște, și Ocna Sibiului, pentru ca lupta pentru victorie să se dea pe Bulevardul Victoriei, din Sibiu. Vineri, 5 iulie, Transfăgărășanul va da de furcă întregii carvane, care va străbate aproximativ 140 de kilometri înainte de a da piept cu cea mai înaltă ascensiune a Turului Sibiului. Păltinișul așteaptă să fie cucerit sâmbătă, 6 iulie, pentru ca în ultima zi, sprinterii să lupte pentru victorie în Piața Mare, după o „buclă” în jurul oraşului, ce va măsura 170 de kilometri.

Va realiza Androni Giocattoli Sidermec tripla?

Două echipe continentale, două naționale și 17 grupări de nivel continental se vor afla la start, iar lupta pentru victorie se anunță aprigă. Androni Giocattoli Sidermec vrea să confirme succesele din ultimele două ediții, dar toți cicliștii care vor porni în aventura sibiană știu că o victorie la Sibiu poate fi biletul către lumea mare a ciclismului mondial. Columbienii Egan Bernal și Ivan Sosa, câștigătorii din 2017 și, respectiv 2018, fac acum spectacol în culorile celor de la Team Ineos. Gazprom Rusvelo, Team Illuminate, CCC Development Team sau Adria Mobil vor încerca să detroneze echipa lui Gianni Savio, iar rutieri precum Attila Valter, Aleksandr Vlasov sau Aleksey Rybalkin au șanse să îmbrace tricoul galben la finalul competiției.

Grosu și Țvetcov, speranțele României

România va fi reprezentată de echipa națională și de două grupări continentale: Team Novak și Giotti Victoria. Reprezentativa României îi va avea în componență pe doi dintre ce mai în formă cicliști români ai momentului: Eduard Grosu (victorie în Turul Sibiului 2017) și Serghei Țvetcov (locul 3 în 2015). De la cursa sibiană nu vor lipsi Emil Dima (Giotti Victoria), unul dintre cei mai talentați tineri cicliști români, Daniel Crista (Giotti Victoria), cel mai bun spinter din Turul Sibiului 2016, sau Eduard Novak (Team Novak), președintele Federației Române de Ciclism.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*