ULBS a dat startul programului Sibiu – Capitală Universitară Europeană

Cea de a treia ediție a evenimentului Sibiu Capitală Universitară Europeană – 10 ani de educație prin cultură a debutat astăzi, cu International Week (8-13 mai), eveniment ce propune o serie de dezbateri culturale și academice de anvergură, şi evenimentul „Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile”, care implică două activităţi, o masă rotundă și un training de specialitate.

Daniela Preda

„«Proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură» facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație și diplomație la nivel global, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat educaţia până în zilele noastre și a stării sale actuale. Astfel, aniversarea de 10 ani de la momentul în care oraşul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, iar Universitatea “Lucian Blaga” un centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale, aduce, alături de proiecte cu o foarte bună continuitate până în prezent, noi evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală”, a declarat managerul de proiect, Daniela Preda.

Deschiderea oficială a proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană a avut loc în această dimineață, în sala Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, și a fost urmată de o masă rotundă intitulată „Diplomaţia academică şi culturală – platformă pentru dezvoltarea parteneriatelor sustenabile”, la care au luat parte ambasadori și reprezentanți ai Ambasadelor în România a nouă țări: Belarus, Japonia, Danemarca, Pakistan, Gambia, Cehia, Iordania, Iran, Siria.

De la ora 16.00, organizatorii vor susţine şi training-ul de specialitate gratuit, de două ore, „Developing negotiation skills”.

International Week (8-13 mai) presupune prezența a aproximativ 120 de participanți de marcă din Europa, America, Africa şi Asia (Germania, Franta, Olanda, Grecia, Bulgaria, Italia, Belgia, Norvegia, Polonia, Macedonia, Austria, Cehia, Ucraina; SUA; Pretoria, Egipt; China, Mongolia, Rusia, Indonezia) care vor susţine, pe durata unei săptămâni, prelegeri pe tematici diverse, de actulitate, deschise publicului.

Vezi aici programul detaliat al prelegerilor

Tot în cadrul Sibiu – Capitală Universitară Europeană, se va desfășura Festivalul Ştiinţelor Educaţiei (30 iunie – 1 iulie), în cadrul căruia vor fi organizate scurte prezentări, dezbateri, mese rotunde cu participarea unor experţi internaționali în domeniul ştiinţelor educaţiei, împreună cu antropologi, sociologi, psihologi, educatori, medici, psihiatri.

Al 8-lea Congres Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie (18-22 mai), Festivalul Internațional Studențesc „Zona nouă”, ediția a III-a ( 8 iulie 2017), „Traducerea ca interpretare: ateliere literare transnaţionale” (31 mai – 3 iunie 2017) vor completa lista de evenimente Sibiu – Capitală Universitară Europeană.

Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat aici!

„Sibiu – Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură” este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*