Un cvartet luxemburghez a câștigat Sibiu Jazz Competition 2017

Iubitorii de jazz s-au bucurat, timp de trei zile, de prima ediție a Sibiu Jazz Competition separată de festivalul care a consacrat-o.

În perioada 10-12 noiembrie, Sibiu Jazz Competition a adus la Filarmonica de Stat din Sibiu un număr impresionant de spectatori: aproximativ 1.000 de persoane în toate cele trei seri, iar cei care nu au putut ajunge la Sala Thalia au urmărit online transmisiunile în direct. Aproximativ 16.000 de iubitori ai jazz-ului, care nu au putut ajunge la Sala Thalia, și-au petrecut sfârșitul de săptămână în fața calculatoarelor. De altfel, concursul a devenit viral în rândul internauților care au distribuit transmisiunile de la spectacole cu prietenii, prin rețelele de socializare.

Pe scena concursului au urcat 13 artiști din opt țări.

Competiția a reunit în Sibiu iubitori ai jazzului din toate colțurile tării și chiar din străinatate. Au fost trei seri pline de energia a 89 de artiști, iar muzica și buna dispoziție din Sala Thalia au continuat într-o manieră elegantă în The Wolf Pub, unde a ținut până la răsăritm într-un jam session plin de pasiune.

Premiul pentru “Cel mai bun instrumentist” a fost înmânat frumoasei Petra Varallyay, din Ungaria, care a hipnotizat publicul cu vioara ei.

Premiul pentru “Cea mai bună compoziție” a fost obținut de Michał Puchowski, membru în formația poloneză Vibe Quartet.

Premiul special al juriului a mers la Mateusz Szewczyk, contrabasistul formației Vibe Quartet.

Premiul special oferit de Fundația Sibiu Jazz Festival ajunge la cea de-a doua formație poloneză din concurs, Adam Jarzmik Quintet.

Premiul publicului a fost câștigat de italienii de la Bija, un trio efervescent, cu membri charismatici.

Anul acesta, premiul substanțial pentru “Cea mai bună formație”, în valoare de 1.500 euro, a fost câștigat de luxemburghezii de la Pol Belardi’s Force, un cvartet original care îmbină armonios muzica clasică, jazz-ul, rock-ul și muzica electronică.

Sibiu Jazz Competition 2017 este un proiect cultural realizat de Fundația Sibiu Jazz Festival în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Cultural Român, Consiliul Local Sibiu, Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.


Georgiana CHIȚIA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*