Un nou incident electoral în județul Sibiu, tratat cu bunăvoință de Biroul Electoral Județean

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu l-a atenţionat pe preşedintele unei secţii din comuna Cârţa, care a permis accesul în secţie al primarului PSD din localitate, fără ca acesta să aibă voie.

Intrarea primarului în secţia de la Cârţa nu este o contravenţie, potrivit BEJ.

Adrian Echert, președintele USR Sibiu

„Fapta prevăzută de dispoziţiile ar. 84 alin. 14 din Legea 208/2015 nu constituie contravenţie. De asemenea, precizăm faptul că preşedintele biroul electoral al secţiei de votare a fost atenţionat pentru a lua măsurile necesare, ca în afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţi, de observatorii acreditaţi, nicio altă persoană să nu staţioneze în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”, se arată în decizia BEJ Sibiu, comunicată Alianţei 2020 USR PLUS.

Alianţa a sesizat BEJ Sibiu cu privire la faptul că primarul social-democrat al localităţii Cârţa a fost prezent în secţia de votare, fără să fie acreditat conform legii. „La secţia de votare 257 Cârţa din circumscripţia Biroului Electoral Judeţean Sibiu, a fost prezent în secţia de votare primarul localităţii Cârţa, fără ca acesta să fie acreditat în sensul art. 73 din legea 33/2007, încălcând astfel prevederile art. 73 alin. 1 din Legea 33/2007 şi art. 84 alin. 14 coroborat cu art. 120 din Legea 208/2015”, se arată în sesizarea Alianţei 2020 USR PLUS către BEJ Sibiu.

În ceea ce privește sesizarea făcută de USR PLUS azi dimineață, privind aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot în mai multe secții din Sibiu, BEJ a apreciat de asemenea că nu avem de a face cu vreo contravenție. „Pentru fapta sesizată de dumneavoastră, vă precizăm faptul că aplicarea ștampilei de control în altă parte decât pe ultima pagină nu atrage nulitatea votului, neconstituind contravenție sanctionată prin dispozițiile Legii nr. 208/2015. De asemenea, precizăm faptul că biroul electoral al secției de votare legal constituit se va pronunta asupra valabilității votului”, se arată în răspunsul la sesizare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*