Un nou risc pentru viața privată

Un nou risc pentru viața privată: camerele video care pot fi ascunse în proprietățile închiriate via Airbnb.

Vi se par tulburătoare rapoartele privind dispozitivele de spionaj găsite în camerele închiriate pe timpul vacanței? Aplicați sfaturile din acest articol pentru depistarea camerelor ascunse, se menţionează pe blogul Eset din România.

Datorită progreselor tehnologice, călătoriile au devenit mai accesibile, mai rapide și mai simple pentru mulți dintre noi. Putem rezerva zboruri prin intermediul aplicațiilor instalate pe smartphone, putem face check-in online, putem depăși cu ușurință barierele lingvistice și putem evita să ne rătăcim în locurile noi. De asemenea, găsirea și rezervarea unui loc de cazare nu a fost niciodată mai ușor, pentru că tehnologia a deschis o lume complet nouă a călătoriilor și a vacanțelor, atât pentru cei cu buget redus, cât și pentru familiile și cuplurile care caută un sejur într-o zonă mai exclusivistă.

Dar tehnologia aduce cu ea și noi riscuri, inclusiv în ceea ce privește intimitatea și confidențialitatea. În ultimii ani, unii călători au descoperit o nouă amenințare – camere video ascunse în proprietățile destinate închirierii, care sunt adesea rezervate prin intermediul unor platforme precum Airbnb.

Această dezvăluire nu are scopul de a crea panică ci mai degrabă de a atrage atenția asupra noilor pericole. În continuare este mult mai probabil să vă confruntați cu alte amenințări cibernetice legate de călătorii, cum ar fi escrocheriile ce se folosesc de numele Airbnb dar redirecționează potențialii clienți către website-uri false sau cu alte riscuri comune la care trebuie să fiți atenți în timpul călătoriilor. Dar realitatea este că trăim într-o perioadă în care tot felul de gadgeturi de supraveghere sunt din ce în ce mai accesibile, iar țelul pentru producători este să fie greu de reperat, de aici și dimensiunile din ce în ce mai reduse ale acestora sau camuflarea sub formă de obiecte de zi cu zi.

Continuarea AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*