Un salvamontist sibian se specializează în salvarea aero, în Germania

Un salvamontist sibian alături de alți cinci colegi din țară participă în această perioadă la un stagiu de specializare profesională pentru salvarea aero la centrul de antrenament de la Bad Tolz, din Germania, unde funcționează singurul simulator indoor pentru salvarea aero din Europa.

Cei șase salvatori montani români participă la un stagiu de specializare profesională pentru salvarea aero la centrul de antrenament de la Bad Tolz din Germania. În acest centru funcționează singurul simulator indoor pentru salvarea aero din Europa, salvamontiștii români, urmând să se perfecționeze în elemente pe care nu le abordează frecvent în stagiile de formare din țară, respectiv salvări din torente, clădiri, pereți verticali, locuri greu accesibile, etc.
Ceilalți cinci salvamontiști care participă la stagiul de pregătire alături de sibian provin din structurile Salvamont din Gorj, Mureş, Maramureș și Prahova. Toți au o bună experiență acumulata în salvarea cu suport aero și, prin absolvirea acestui curs, vor putea căpăta cunoștintele necesare abordării tuturor tipologiilor de salvări cu elicopterul.
Alături de salvamontiștii români participă la acest curs și 5 salvatori din Serbia, salvatori care au început formare în salvarea aero printr-un program solicitat de autoritățile din Serbia și implementat de Salvamont România, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Aviație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*