Urgențe de primăvară: pregătiri pentru inundații și alimentele de Paști

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat inventarul actualizat al punctelor critice în caz de inundații de pe cursurile de apă din județul Sibiu.

Acesta cuprinde zone din șapte localități – Orlat, Săliște, Săcel, Porumbacu de Jos, Șoroștin (comuna Șeica Mică), Tîrnava și Sebeșu de Jos (comuna Turnu Roșu). Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu, Sandu Mircea Bîrs, a prezentat măsurile întreprinse și propunerile pentru diminuarea riscului de inundații. Lucrările de decolmatare, recalibrare și consolidare a albiilor râurilor vor fi realizate din surse proprii ale SGA Sibiu, SGA Mureș și din surse bugetare.

Tot în cadrul ședinței extraordinare, colonelul Laurențiu Cosmin Balcu, vicepreședinte al CJSU Sibiu, a prezentat măsurile care se vor întreprinde în perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe, a summit-ului, de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Dumtru Croitoru” al Județului Sibiu.

Prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU care fac parte din cele trei comisii mixte de control și prevenire constituite prin ordin al prefectului să-și facă datoria cu responsabilitate. “Vă cer să respectați ordinele transmise și să faceți verificările cu maximă vigilență. Sunt măsuri de prevenire foarte importante pentru siguranța cetățenilor, pe care trebuie să le abordați cu seriozitate. Nu admit să treceți cu vederea nicio abatere la niciuna dintre cele trei direcții de control: arderea vegetației uscate, salubrizarea cursurilor de apă și modul de producere, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare. La finalul lunii aprilie, aștept rapoartele acestor comisii mixte de verificare”, a punctat Muntean.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*