Urmează revanșa cu Steaua

CSU Sibiu se întoarce în Sala Transilvania, duminică 23 ianuarie, de la ora 18, pentru întâlnirea cu CSA Steaua București, una dintre principalele contracandidate la un loc în play-off. Meciul contează pentru runda a 17-a a Ligii Naționale de baschet masculin, a doua din returul sezonului regulat. Ai noștri au șanse bune la o nouă victorie, steliștii dovedindu-se în acest an „acasă lei, în deplasare mielușei“.

foto: facebook/CSU Sibiu

Momente de scădere

Sibienii abordează cu încredere întâlnirea, mai ales că s-au întors fericiți de pe malul mării, unde au învins, cu 77-75 (31-39), pe Athletic Neptun Constanța. Practic, CSU și-a luat miercuri revanșa pentru înfrângerea din tur, de la Sibiu, 65-84, prima dintr-o serie neagră de 4 eșecuri consecutive. Față de acel moment, gruparea noastră și-a întărit lotul cu 2 jucători americani și a schimbat antrenorul principal, locul lui Dan Fleșeriu fiind luat de Miguel Angel Hoyo. Chiar și așa, jocul echipei sibiene are în continuare momente de scădere, iar victoria de la Constanța a venit după o evoluție sinusoidală, cu un final pe muchie de cuțit. Antrenorul sibienilor a pus lipsa de energie a jucătorilor din prima parte și pe seama oboselii acumulate pe drum, echipa părăsind de sâmbătă Sibiul, având meci la Ploiești, apoi la Constanța.

„O victorie foarte bună, de care aveam nevoie în continuarea luptei pentru play-off. Am început meciul cum, cu siguranță, nu ne doream, însă în repriza a doua am jucat un baschet foarte bun. Am pus în aplicare tot ce am lucrat la antrenament și pe final chiar am făcut o treabă foarte bună și, marcând aruncările libere pe care la începutul meciului le-am ratat cu mare ușurință, am câștigat.“, avea să declare după meci Mirel Dragoste.

CSU Sibiu l-a indicat pe McGrew drept omul meciului de la Constanța, cu 12 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și un indice de eficiență de 19 unități, cel mai mare din tabăra noastră. A fost al doilea cel mai utilizat „vultur“ (34,43 minute pe parchet), după Pratt (36,31), autor a 16 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive. Reamintim, Rareș Uță a reușit la Constanța un double-double: 14 puncte și 12 recuperări, iar Tohătan și Tamulis au punctat, cu sânge rece, în momente cheie ale partidei.

La această oră, CSU Sibiu se află pe poziția a 4-a în clasament, însă ierarhia este „mincinoasă“, mai multe echipe având restanțe de disputat. Dinamo (3 restanțe), Craiova (4 restanțe), Steaua (o restanță), Timișoara (o restanță) și Oradea (4 restanțe) având potențial de a depăși echipa noastră în clasament, în cazul unor rezultate pozitive.

Cu 7 victorii și 7 înfrângeri, Steaua este o echipă imprevizibilă, mai solidă pe teren propriu, care se bazează foarte mult pe forma lui Kaelin Nolan Jackson, principalul marcator în acest sezon (18,5 pct pe meci) și principalul pasator (4,6 assist-uri pe meci).

Are în cont, în acest an, victorii în fața CSU Sibiu, Rapid, Miercurea Ciuc, Petrolul Ploiești, Neptun Constanța, SCM U Craiova și Municipal Târgu Jiu, însă doar la Miercurea Ciuc și la Constanța (unde s-au jucat prelungiri) câștigând în deplasare.

În ultima rundă, marți 18 ianuarie, Steaua a încasat nu mai puțin de 110 puncte acasă, de la campioana U BT Cluj-Napoca, dar a și reușit să înscrie totuși 98 de puncte, pentru un spectacol pe cinste. Cu trei zile înainte, steliștii au răpus CS Municipal Târgu Jiu, tot acasă, scor 86-78.

În tur, Steaua a trecut de CSU Sibiu în Sala Mihai Viteazu din București, scor 78-73.

Pentru meciul de duminică, din Sala Transilvania, s-au pus deja bilete în vânzare, fiind disponibile aici https://bit.ly/3tOzBLj

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*