USR nu vrea alianțe cu PNL

Liderul judeţean al USR, Adrian Echert, a declarat ieri că exclude o alianţă postelectorală cu PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), deci USR nu va avea nici vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), nici viceprimar în conducerea Primăriei Sibiu.

În afara calculelor

Alianţa USR PLUS are patru consilieri judeţeni şi patru consilieri locali în Consiliul Local Sibiu, în urma alegerilor locale. „Nu vom avea propunere de vicepreşedinte de la noi“, a spus Adrian Echert despre configuraţia politică a CJ Sibiu, citat de Agerpres. În Consiliul Local al municipiului Sibiu va conduce alianţa PNL-FDGR, iar în opoziţie se vor afla PSD şi USR, spune Echert. „Au fost discuţii la Consiliul Local, dar în ceea ce priveşte negocierile politice, pare că vechea alianţă PNL – FDGR va funcţiona în continuare, chiar dacă noi am fost activi în direcţia asta. Vom face o opoziţie constructivă şi în Consiliul Local Sibiu, opoziţie constructivă pentru cetăţenii din Sibiu, nu alături de cineva (…) nu implică faptul că noi vom fi alături de PSD, nici pe departe. Deci, noi vom face opoziţie în ceea ce înseamnă proiecte. Vom vota proiectele bune pentru cetăţenii din municipiul Sibiu şi la judeţ, la fel“, a explicat președintele USR Sibiu.

Întrebat de jurnalişti dacă este posibilă o alianţă locală PNL-FDGR-USR la Sibiu, Adrian Echert a exclus această posibilitate.

Țintele lui Barna

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, şi-a depus ieri candidatura la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu, judeţ în care speră ca USR PLUS să obţină la alegerile parlamentare trei posturi, din care două de deputaţi şi unul de senator. „Rezultatul trebuie să fie şi sunt foarte optimist că va fi mai bun ca acum patru ani. Acum patru ani, Sibiul a avut un deputat şi aproape a avut un senator, acum sunt foarte optimist că e realist să sperăm să avem un senator, un deputat şi să ne luptăm cu şanse foarte mari pentru un al doilea deputat. Ideal ar fi ca Sibiul să trimită dinspre USR PLUS doi deputaţi şi un senator“, a declarat Barna, după depunerea candidaturii.
Potrivit lui Barna, candidaţii USR PLUS de la Sibiu sunt cei mai buni şi cetăţenii ar trebui să-i aleagă pe aceştia, „pentru că prin ei se pot face acele reforme, despre care, din păcate, de 30 de ani, vechea clasă politică şi PSD şi PNL doar vorbesc“, relatează Agerpres.

Dan Barna se află în fruntea listei USR PLUS Sibiu pentru Camera Deputaţilor, fiind urmat de Marius Vulcan, Ioan Plesciuc, Cristian Vîlcu, Daniela Ilie şi Carmen Novac. Candidaţii USR PLUS Sibiu pentru Senatul României sunt: Claudiu Mureşan, Anca Mălaiu şi Traian Belei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*