Verde la educație pentru circulație

Pentru al cincilea an consecutiv, Poliția Română și Lidl demarează cea mai amplă campanie de educație rutieră la nivel național – „Verde la educație pentru circulație”.

Lecția de circulație rutieră a avut loc simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, astăzi, de la ora 11:00, unde au fost invitați toți copiii cu vârste între 4 și 10 ani.

Devenit tradiție deja, parteneriatul dintre Poliția Română și Lidl are ca scop educarea copiilor în privința importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Campania „Verde la educație pentru circulație” s-a derulat azi pentru al cincilea an consecutiv, simultan, în parcările magazinelor Lidl și din județul Sibiu, având drept obiectiv prioritar educația rutieră a copiilor. Scopul acestei campanii este unul pe termen lung, anume reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați copiii. Copii au luat parte la lecțiile interactive susținute de polițiști și și-au însușit informații esențiale despre cum pot deveni pietoni responsabili.

De la ora 11.00, polițiștii sibieni au fost prezenți în parcările a 5 magazine Lidl din județul Sibiu pentru a le explica participanților semnele și regulile de circulație și a le oferi sfaturi pentru siguranța pietonală. Astfel, fiecare copil care s-a alăturat inițiativei a avut șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar în trafic.

Lecțiile au debutat printr-o sesiune teoretică, în care cei mici au aflat informații despre semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze. Au urmat sesiuni interactive, cu exerciții practice, în care copiii au pus în aplicare informațiile primite – recunoașterea corectă a semnelor și jocuri de traversare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*