Vești bune de pe „frontul“ Ligii 2

FC Hermannstadt și-a respectat satutul de favorită în primul său meci din play-off, 2-0 (1-0) cu Unirea Slobozia, la Mediaș, și a revenit pe poziția a 2-a a clasamentului, una care asigură promovarea directă în Liga I.

Căpitanul Petrișor Petrescu a deschis scorul cu o deviere la colțul scurt (foto: facebook/FC Hermannstadt)

În tabăra sibiană, lumea e acum bucuroasă, a ieșit la declarații, cele 2 succese consecutive – de la Timișoara, cu Poli și cel de azi, cu Unirea – ștergând pe moment amintirea acelui 0-2 de acum 2 săptămâni, de pe teren propriu, cu U Cluj, principala rivală pentru poziția secundă în clasament. Nu doar victoria de azi a readus „pacea“ în sânul grupării sibiene, cât mai ales jocul, unul consistent, FCH controlând în mare parte ostilitățile. Scorul final putea fi lejer mai mare, dacă ținem cont că am avut și câteva ocazii importante irosite, între care și un penalti, spre finalul primei reprize, la scorul de 1-0.

Marius Măldărășanu și-a croit o echipă cu apetit ofensiv pentru partida cu Unirea. „Un meci greu! Am avut ceva emoții, le-am spus băieților înainte, pentru că meciurile astea… Poate că Slobozia nu spune prea mult, pentru că obiectivul lor a fost o liniște…, am spus asta la conferința de dinaintea jocului, însă veneau după cinci meciuri fără gol primit“, explica la final antrenorul FCH decizia de a construi echipa și tactica pentru acest meci.

Elevii săi au abordat startul de meci la poarta adversă. Fundașul central Paul Antoche (‘3) avea să semneze primul atac periculos sibian, cap din 8 metri, alături. A urmat o contră a oaspeților, după care Paraschiv (‘16), servit de Mino Sota, nu l-a putut învinge pe Poiană din 12 metri. La următorul atac mai periculos, echipa sibiană avea să fructifice o lovitură liberă din lateral stânga. Năstăsie a centrat cu efect, pe jos, în gura porții, iar Petrișor Petrescu, scăpat din marcaj, a deviat la colțul scurt: 1-0.

Echipa sibiană a căutat imediat golul doi, însă același Petrescu, apoi Popescu, au ratat ținta. Ai noștri schimbă puțin abordarea, permit Unirii să urce mai mult, iar tactica se dovedește utilă în minutul 40. Paraschiv recuperează o minge bâlbâită de oaspeți, la 40 de metri de poartă, îl lansează pe Popescu, acesta intră în careu și este faultat de Poiană. Penalti clar. Năstăsie îl culcă pe portarul advers în dreapta, mingea se duce în stânga, dar lovește rădăcina barei, se întoarce în careu, de unde e respinsă în corner.

Călin Popescu (‘49) avea să deschidă seria ocaziilor din actul secund, șutul său la colțul lung trecând la o palmă de poartă. Același Popescu, în excelentă dispoziție de joc, îl servește perfect de pe linia de fund pe Daniel Paraschiv, după o pătrundere pe dreapta, iar tânărul atacant bifează al treilea său gol pentru FCH în patru partide jucate. Fază de manual, interpretată perfect de jucătorii noștri: 2-0

Cinci minute mai târziu, Măldărășanu mută primul. Rămânem în atac, dar cu forțe proaspete. Ies Ionuț Năstăsie, Daniel Paraschiv și Mino Sota, intră Silviu Balaure, Ioan Hora și Baba Alhassan. Ratăm imediat prin Balaure și Hora, apoi Petrișor Petrescu îi lasă locul lui Buhăcianu. Presiunea la poarta Unirii se accentuează, însă Buhăcianu (‘80), Balaure (‘90) și apoi Hora (‘90) ratează scorul de forfait. Scor final, FC Hermannstadt – Unirea Slobozia 2-0 (1-0).

„Rămân nouă «finale», vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Nu vreau să mă gândesc la locul în clasament, la momentul ăsta. Sunt trei puncte foarte importante. Ar trebui să ne dea moral. Urmează două săptămâni de pauză, să ne pregătim, pentru că vom avea trei meciuri într-o săptămână și nu va fi așa ușor de gestionat toată această situație. Încărcătură, este presiune, normal că ne dorim promovarea.“, a declarat Marius Măldărășanu la final.

„Sunt mulțumit de meciul pe care l-am avut, sunt mulțumit de rezultat, am arătat că suntem o echipă bună, o echipă care poate lupta pentru promovare, sper să se și întâmple acest lucru, căci pentru asta muncim în fiecare zi. Deocamdată nu am câștigat mare lucru, obiectivul este îndepărtat, trebuie să muncim zi de zi, trebuie să fim și corecți cu fotbalul, cum am fost în ultima săptămână, iar la final să ne putem bucura cu sibienii de succesul obținut. Am încredere în echipă, în staff, iar pentru promovare trebuie să fim uniți cu toții.“, a declarat președintele Dani Coman.

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – Biceanu, Mino Sota (Alhassan ‘59), P. Petrescu (Buhăcianu ‘77) – I. Năstăsie (Balaure ‘59), C. Popescu (Al. Oroian ‘88), D. Paraschiv (Hora ‘59)

Meciurile din cadrul Ligii 2 se întrerup pe perioada acțiunii echipelor naționale, care au programate partide în următoarea perioadă. Ca urmare, FC Hermannstadt revine în play-off cu meciul doi, care va avea loc tot la Mediaș, sâmbătă 2 aprilie, de la ora 11, în compania Concordiei Chiajna.

Clasamentul după prima etapă din Play-Off:

sursa: FRF

Declarații:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*